De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Politicus huurde killer voor moord echtgenote

Van onze correspondent

   
 

BERLIJN - De Duitse sociaaldemocraat Jochen Wolf stond gisteren voor de rechtbank van Potsdam terecht in een uiterst pikante rechtszaak die zo zou passen in een Duitse 'Krimi': de voormalige minister uit de regering van de deelstaat Brandenburg zou in 1998 een huurmoordenaar hebben ingehuurd om zijn vrouw naar een andere wereld te helpen.

Nadat de maîtresse van de politicus, het 23-jarige Russische fotomodel Oksana Kusnezowa, zelfmoord pleegde, zou Wolf (60) op wraak zijn uit geweest.

Op een 20 minuten durende video was te zien hoe Wolf aan de huurmoordenaar vroeg naar bewijs van de dood van zijn vrouw. "Ik ben al drie keer besodemieterd en dit is de laatste keer", brieste de oud-minister op de bandopname. Pas als het definitieve bewijs van haar dood geleverd werd zou de huurmoordenaar 10.000 mark ontvangen. Eerder had Wolf al een voorschot van 5000 mark gegeven. De huurmoordenaar speelde echter onder een hoedje met de politie.

Wolf heeft eerder verklaard dat zijn wereld instortte nadat zijn minnares een ontmoeting had met zijn vrouw. Wolf raakte in 1995 op een zakenreis in contact met het model dat ook als tolk werkte. Hij wilde vervolgens van zijn vrouw Ursula scheiden maar zij weigerde daarmee in te stemmen.

Vervolgens liep de situatie totaal uit de hand. Ursula Wolf beschuldigde Kusnezowa van een moordpoging. Het kwam in december 1998 in een bos nabij Ursula's huis tot een vechtpartij tussen de twee vrouwen, Kusnezowa zou daarbij een pistool hebben getrokken. De volgende dag pleegde Wolfs maîtresse zelfmoord.

Volgens het Duitse blad Der Spiegel bracht een kennis van Wolf hem in contact met een huurmoordenaar. Deze accepteerde de klus, maar stapte uiteindelijk naar de politie. Wolf werd opgepakt nadat de huurmoordenaar met hem had afgesproken om het overige geld in ontvangst te nemen.

De oud-minister van Bouwzaken in Brandenburg, die ooit al eens eerder in opspraak kwam door een schandaal met betrekking tot onroerend goed, legde na zijn arrestatie een bekentenis af, die hij echter later weer introk. Voor de rechtbank beroept de politicus zich op zijn zwijgrecht. Ursula Wolf heeft voor het proces verklaard dat zij hoopt dat haar man nooit meer op vrije voeten komt.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.