De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 4 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Het Jaarboek 2001 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Agente doodgereden
   
 

door Joan van den Dungen EINDHOVEN - Een onschuldige aanrijding op de A2 bij Eindhoven heeft gistermorgen geleid tot een drama met twee doden en een gewonde nadat een automobilist per ongeluk op de hulpverleners inreed.

Een hoofdagente uit Geldrop werd op de vluchtstrook geschept toen de bestuurder in volle vaart een weggesleepte auto ramde. De agente, de 34-jarige Jolanda Goijarts overleed kort na aankomst in een ziekenhuis. De bestuurder, de 50-jarige E. van Zinnicq Bergmann uit Vught bleek op slag dood. Een agent, die de beschadigde auto aan de kant wilde zetten, raakte gewond.

Het drama voltrok zich kort nadat de politie bij knooppunt Ekkersweijer het verkeer op beide rijstroken naar Eindhoven wilde stopzetten om een aanrijding met drie auto's af te handelen. Hierbij moest een wagen met blikschade, die tegen de vangrail in de middenberm lag, naar de vluchtstrook worden verplaatst. Volgens politiezegsman Pieter van Hoof wilde de aanstormende automobilist de uitvoegstrook naar de A58 nemen, waar op dat moment de auto werd verplaatst. "Het is ons nog niet duidelijk of hij uit de file is opgedoken of dat hij van verder kwam en alle zwaailichten niet heeft gezien", aldus de woordvoerder. "De aangereden auto tolde en schepte Jolanda. Zeer tragisch. Hieruit blijkt maar weer eens hoe gevaarlijk het is om op de snelweg te werken."

Binnen het Eindhovense korps was de verslagenheid enorm na het ongeval. Op alle politiebureaus in de Lichtstad hing de vlag gisteren half stok. De korpsbeheerder heeft een speciaal traumateam ingeschakeld om de agenten van het bureau Woensel-Zuid, waar Jolanda Goijarts werkzaam was, op te vangen. De hoofdagente blijkt enkele jaren terug nog ontsnapt aan de dood nadat een onbekende tijdens een controle het vuur op haar opende. De kogel ketste toen af op de gesp van haar riem.

Twee jaar geleden werd ook al een hoofdagent van hetzelfde team doodgereden op de snelweg A67 bij Eindhoven. Het slachtoffer Tom Kusters werd destijds geschept door de beruchte, toen 15-jarige, Duitse joyrider Andreas Bisschof die met een gestolen truck een politieblokkade ramde.



 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.