De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 3 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Het Jaarboek 2001 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Postcodeloterij behoedt winnaars
voor plotse 'vrienden'

   
 

door Henk Kruit LELYSTAD - De vier Lelystadse families die duizelingwekkende miljoenenbedragen hebben gewonnen in de Postcodeloterij, zijn gisternacht opgevangen door een speciale miljoenenbegeleidster van de Postcodeloterij. De winnaars die hun miljonairsstatus nog nauwelijks kunnen bevatten, hebben de nacht doorgebracht in een hotel.

"Het is een onwerkelijk gevoel", zegt Hennie van Dijk, die met haar man Leo en dochter Linda met een bedrag van Hlf. 9.689.888 de wereld der rijken is binnengestapt zonder dit goed te beseffen. Hennie speelt sinds 1998 mee in de Postcodeloterij. Haar man is privé-chauffeur van de Commissaris van de Koningin van Flevoland.

De nieuwe rijken van Lelystad wordt geadviseerd te proberen innerlijke rust te vinden en vooral geen overhaaste beslissingen te nemen.

De gezinnen, allen woonachtig in straatje 27 van wijk De Horst in Lelystad (even kant) waar de winnende postcode 8225 MR op nieuwjaarsavond hun leven veranderde, zullen de komende maanden met raad en daad worden bijgestaan door het speciale miljoenenbegeleidingsteam van de Postcodeloterij. Voor financiële adviezen zijn accountants beschikbaar.

De families, die tot diep in de nacht onder de hoede zijn genomen door loterijmedewerkers, wordt tevens op het hart gedrukt waakzaam te zijn voor 'vrienden' die plotseling op de stoep staan en komen bedelen om geld. De prijswinnaars zullen hun miljonairsstatus zich pas goed realiseren op het moment dat grote bedragen aan rente op hun bankrekening wordt bijgeschreven. Onder vijf families is een bedrag verdeeld van 30,8 miljoen gulden. De familie Trommel ging met het grootste bedrag, Hlf. 10.728.090, aan de haal. De familie Van Dijk won Hlf. 9.689.888, familie Zegstro Hlf. 5.191.001 en mevrouw Veld een bedrag van Hlf. 346.067. De gewonnen bedragen verschillen nogal van elkaar. Dit heeft te maken met het aantal loten en de tijd dat is meegespeeld in de Postcodeloterij.

De rest van de winnende postcodewijk 8225 (met willekeurige letters) pikt eveneens een graantje mee uit de prijzenpot en krijgt afhankelijk van het aantal loten en kanjerzegels dat is geplakt, gemiddeld een bedrag van Hlf. 4600.



 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.