De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Het Jaarboek 2001 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Chelsea weer
terug bij af

   
 

LONDEN - Chelsea is het nieuwe jaar begonnen met een fikse tegenvaller. De ploeg die in december te sterk was voor onder meer Manchester United, Liverpool en Leeds kon het op eigen veld niet bolwerken tegen Southampton. De eeuwige degradatiekandidaat won na een 2-1 achterstand met 4-2.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (300x200, 17kb)
Een beeld uit de wedstrijd Liverpool-Bolton Wanderers.
De Londenaren hadden zondag de succesvolle decembermaand afgesloten met een uitzege bij Newcastle United. Gisteren bleek de ploeg de jaarwisseling slecht verteerd te hebben. Beattie bracht de gasten al na zeven minuten op voorsprong met een spectaculair genomen vrije trap. Gudjohnsen en Hasselbaink, met zijn veertiende treffer van het seizoen, bogen de stand nog voor rust om. Na de pauze bleek de tot giseren minst gepasseerde defensie van de Premier League opeens kwetsbaar. Pahars, Marsden en Beattie vonden de gaten en bezorgden Chelsea een ontluisterende 4-2 nederlaag.

Ook Liverpool struikelde op nieuwjaarsdag, zij het niet zo dramatisch als Chelsea. 'The Reds' kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Bolton Wanderers. Gerrard zette Liverpool na vijftig minuten op aangeven van Owen nog wel op voorsprong, de gelijkmaker van de voet van Nolan was volkomen verdiend. Knappe reddingen van Dudek voorkwamen de eerste zege van Bolton op Anfield na 48 jaar.

Het debuut van Andy Cole hielp Blackburn Rovers niet aan punten bij Tottenham Hotspur. Richards kopte vlak voor rust raak uit een corner van Anderten. Blackburn was de betere ploeg maar leed desondanks de zesde nederlaag uit de laatste zeven duels.

Het duel tussen Leicester City en Arsenal werd afgelast vanwege sneeuw en ijs. Leeds United kon daardoor gisteravond laat oprukken naar de eerste plaats via een ruime zege in eigen huis op West Ham United. Al na zeven minuten had spits Mark Viduka twee keer gescoord. De van Liverpool overgenomen Robbie Fowler scoorde nog na rust voor de tegenstander van PSV in het UEFA-Cuptoernooi.

Charlton Athletic - Ipswich Town 3-2 (2-2). 1. Bent 0-1, 5. Bent 0-2, 16. Robinson 1-2, 32. Parker 2-2, 61. Euell 3-2. Toeschouwers: 25.893.

Chelsea - Southampton 2-4 (2-1). 7. Beattie 0-1, 20. Gudjohnsen 1-1, 45. Hasselbaink 2-1, 55. Pahars 2-2, 64. Marsden 2-3, 73. Beattie 2-4. Toeschouwers: 35.156.

Liverpool - Bolton Wanderers 1-1 (0-0). 50. Gerrard 1-0, 78. Nolan 1-1. Toeschouwers: 43.710.

Middlesbrough - Everton 1-0 (0-0). 50. Festa 1-0. Toeschouwers: 27.463.

Sunderland - Aston Villa 1-1 (0-0). 59. Taylor 0-1, 86. Thome 1-1. Toeschouwers: 45.324.

Tottenham Hotspur - Blackburn Rovers 1-0 (1-0). 45. Richards 1-0. Toeschouwers: 36.201.

Leeds United - West Ham United 3-0 (2-0). 4. Viduka 1-0, 7. Viduka 2-0, 50. Fowler 3-0.

Jesualdo Ferreira is de nieuwe trainer van Benfica. Hij volgt Antonio 'Toni' Oliveira op die opstapte wegens de teleurstellende prestaties. Ferreira was de assistent van Oliveira. Benfica bezet na zestien speeldagen de vierde plaats op de ranglijst. De club uit Lissabon heeft vijf punten achterstand op stadgenoot en eeuwige rivaal Sporting. In de strijd om de Portugese beker is Benfica al uitgeschakeld.

De 19-jarige Marat Izmailov van Lokomotiv Moskou is door coaches tot Russisch voetballer van het jaar uitgeroepen. De middenvelder bleef de winnaar van vorig jaar, aanvoerder Yegor Titov van Spartak Moskou, voor. Keeper Ruslan Nigmatullin van Lokomotiv werd derde. Izmailov begon het jaar als 18-jarige onbekende speler, maar maakte snel naam bij zijn club en de nationale ploeg die hij mede naar het WK 2002 leidde. Nigmatullin, die een 4,5 jarig contract tekende bij het Italiaanse Verona, werd door zijn collega's eerder als Russisch beste speler verkozen.

Niet alleen Bayern München moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het Duitse autobedrijf Opel heeft besloten helemaal uit de voetballerij te stappen. Het merk sierde ook het shirt van AC Milan en Paris Saint-Germain. Bij de Italiaanse club loopt het contract nog door tot eind volgend seizoen. De verbintenis met de Parijse ploeg loopt in juni af. Eerder was al bekend geworden dat Opel na jaren van sponsoring ook niet doorgaat met tafeltennisclub Borussia Düsseldorf.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.