De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 2 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Het Jaarboek 2001 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Gladheid oorzaak
veel aanrijdingen

Van onze verslaggevers

   
 

ROTTERDAM - Gladheid op de Nederlandse wegen heeft veel weggebruikers rond de jaarwisseling parten gespeeld. Volgens woordvoerder G. Jongkind van het Traffic Information Centre (TIC) zijn er door de gladheid op de eerste dag van het nieuwe jaar op de wegen behoorlijk wat aanrijdingen geweest.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 31kb)
Van de politieauto die op de A2 in Maastricht op een andere auto reed, was weinig over.
Alleen al in de nieuwjaarsnacht vonden er tientallen ongelukken plaats. In Amsterdam overleed een 30-jarige fietsster, nadat ze na een val onder een auto was gekomen. Een 32-jarige man die bij haar achterop zat, raakte gewond.

Bij een aanrijding tussen enkele personenauto's in het Twentse Haaksbergen vielen er op oudejaarsdag een dode en drie zwaargewonden. Een auto met aanhanger was door de gladheid op de verkeerde weghelft terechtgekomen en frontaal op een tegemoetkomende wagen gebotst. De bestuurster van die wagen, een 39-jarige vrouw uit het Gelderse Vragender, overleed ter plaatse.

Verder vonden er enkele ongelukken plaats op de rijksweg A1 bij Eemnes en een op de A27 bij Hoogblokland, waarbij een 81-jarige vrouw uit Haarlem zware verwondingen opliep.

Slip

Bij het knooppunt Lunetten nabij Utrecht vond de politie na 2,5 uur zoeken een automobilist die daar met zijn auto na een slip van de weg was geraakt en over de kop was geslagen.

De bestuurder, een 38-jarige man uit Lopik, was door de klap zodanig bekneld geraakt dat hij zijn auto niet meer kon uitkomen. De man, die niet precies wist waar hij was, waarschuwde met zijn mobiele telefoon de politie. Na een uren durende zoektocht met tien politiewagens en een helikopter werd hij uiteindelijk gevonden en uit zijn benarde positie bevrijd. De man is met onderkoelingsverschijnselen en een dubbele beenbreuk in een ziekenhuis opgenomen.

Op de A2 bij Maastricht knalde een politiewagen die de sirene aan had op een kruising op een andere auto. De 31-jarige bestuurder van deze personenwagen, een man uit Ransdaal, overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De 31-jarige bijrijder van de politiewagen raakte gewond. De bestuurder van de politieauto, een 43-jarige man, zat anderhalf uur bekneld voordat hij kon worden bevrijd.

Een huisarts op weg naar een spoedgeval heeft in het Achterhoekse Etten een aanrijding veroorzaakt. De medicus, die zijn auto met een zwaailicht en een sirene had uitgerust, reed door het rode licht en botste op een andere wagen. De bestuurder van deze auto werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.



 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.