De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 20 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nederlander na dit seizoen weg bij Schalke'04
Huub Stevens
naar Hertha BSC

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Huub Stevens ...Hertha BSC... (Foto: EPA)
AMSTERDAM - Huub Stevens verruilt Schalke'04 na dit seizoen vrijwel zeker voor Hertha BSC. De onderhandelingen met de Bundesligaclub uit Berlijn worden op korte termijn afgerond, nu de 48-jarige trainer officieel bekend heeft gemaakt dat hij het in juni voor gezien houdt in Gelsenkirchen. "Dit gaat me echt aan het hart", verzuchtte de voormalige verdediger van PSV. "Ik heb met manager Assauer, mijn gezin en mijn zaakwaarnemer vele gesprekken gevoerd. We hebben gezamenlijk met Schalke'04 toch wel iets bereikt. Naast sportieve successen hebben we ook een goede organisatie neergezet. Het valt niet mee om dat allemaal achter te laten."

Rudi Assauer, de manager van de Duitse volksclub, gaf toe dat het besluit alle partijen moeilijk was gevallen. "Huub heeft het bestuur al half november van zijn beslissing op de hoogte gebracht. Hij is voor mij de beste trainer met wie ik ooit heb samengewerkt. Hij heeft een groot voetbalverstand en daarnaast veel kennis van andere zaken. Bovendien is hij een buitengewoon harde werker. Een combinatie van dergelijke kwaliteiten vind je niet vaak in het voetbal."

Huub Stevens trad 8 oktober 1996 in dienst van Schalke'04. Onder zijn leiding won de ploeg in 1997 de UEFA Cup, het grootste succes in de 97-jarige clubhistorie. Vorig seizoen veroverde Schalke de Duitse beker. Stevens is de langst dienende trainer bij de zevenvoudige landskampioen, die in 1972 voor de laatste keer de hoofdprijs pakte.

De voormalige trainer van Roda JC kreeg vorig seizoen als teken van vertrouwen een contract voor onbepaalde tijd, dat beide partijen jaarlijks uiterlijk op 31 mei konden opzeggen. In de zomer van 2000 werd hij door de fans tot Schalke-trainer van de Eeuw uitgeroepen.

Tegelijkertijd met het nieuws van Huub Stevens en Schalke'04, maakte Hertha BSC bekend dat het contract met trainer Jürgen Röber niet verlengd zal worden. Manager Dieter Hoeness hoopt binnenkort de onderhandelingen met Huub Stevens af te ronden. In hoeverre er sprake is van een trainersruil (Röber naar Schalke) is niet duidelijk.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 20 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.