De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 20 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street onzeker

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

NEW YORK - De Amerikaanse beurs kon gisteren moeilijk richting kiezen. De Dow Jones-index die lager van start ging, wist de dag met een plus van 72,10 punten op 10070,49 punten af te sluiten. Ook de technologiezware Nasdaq-index moest na een korte opleving weer terug om uiteindelijk 21,87 punten lager op 1982,89 punten de dag af te sluiten.

President Bush zorgde ook voor de nodige verwarring met de aankondiging van een stimuleringsprogramma voor de Amerikaanse economie. Terwijl de president naar buiten bracht dat het congres het eens was over een pakket aan stimuleringsmaatregelen, bestreden de democratische congresleden dat alles al rond was. Zij willen betere maatregelen zien op het gebied van gezondheidszorg en werkloosheidsuitkeringen.

Dat het handelstekort in de VS in oktober is opgelopen naar $29,4 miljard zorgde voor nog meer pessimisme. Een maand eerder bedroeg het handelstekort $18,7 miljard.

Aluminiumgigant Alcoa maakte dinsdag nabeurs bekend dat de winst in het vierde kwartaal onder de eerdere verwachting zal uitkomen. Oorzaak: lage prijzen en kleine productievolumes. Alcoa zei te rekenen op een winst per aandeel van 10 dollarcent terwijl analisten hadden gerekend op een winst van 30 dollarcent per aandeel. Het fonds verloor $2,28 op $35,38.

De telecomsector was gisteren duidelijk uit de gratie na de mededeling van Motorola een dag eerder nabeurs dat het nog eens duizenden banen gaat schrappen. Motorola moet $0,85 terug op $15,76. Ook de andere leveranciers van mobiele telefoons Nokia en Ericsson krijgen een tik mee en dalen respectievelijk $0,50 en $0,28 tot $24,60 en $5,18.

In Frisdrankenland gaat het beter. Coca-Cola verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar een wereldwijde afzetgroei van 4 tot 5%. Voor geheel 2001 gaat de frisdrankgigant uit van een afzetgroei van circa 4%. Coca-Cola wint $0,99 op $24,60. Concurrent PepsiCola doet het met een plus van $2 op $49,38 nog beter.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 20 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.