De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Jan Maarten Heideman
de snelste

Van onze medewerker

   
 

EINDHOVEN - Als de natuurijskoorts toeslaat, veranderen de verhoudingen in het peloton. Donderdag doorbrak Kurt Wubben al de hegemonie van Cedric Michaud en gisteravond trad Jan Maarten Heideman in de vierde etappe van de Greenery Six eindelijk weer eens in het voetlicht door Miel Rozendaal en Michaud op de meet te kloppen.

Het groenwitte spruitjespak blijft echter strak om het lichaam van de ijzingwekkend snelle, hard werkende en attente Fransman zitten. "Het natuurijs komt eraan. Dan ben ik extra op succes gebrand. Als het aan mij ligt, ben ik in Veenoord de te kloppen man. Voor mij geldt hoe gekker, hoe mooier", aldus een dolgelukkige Heideman.

Geheel volgens de wetten van een klassement, werd gisteren in Eindhoven op de vierde dag een slopende en attractieve wedstrijd verwacht. Die voorspelling kwam helemaal uit. Ruim twintig rijders lapten het peloton, waarna de levendige wedstrijd een gepaste apotheose kreeg. Zijn concurrenten probeerden een begin te maken Michaud het leiderspak eendrachtig te ontfutselen. De Fransman gaf geen krimp, maar moest zijn inspanningen met enkele misslagen in de laatste ronde bekopen. Voor Heideman voldoende om het laken weer eens naar zich toe te trekken. "Ik heb mijn oude schaatsen weer onder gebonden. De vorm was steeds wel goed. Deze zege is echt super belangrijk", jubelde 'Heidi'.

Uitslag1. Jan Maarten Heideman; 2. Miel Rozendaal; 3. Cdric Michaud; 4. Frans de Ronde; 5. Yoeri Lissenberg.

Klassement: 1. Cdric Michaud, 92; 2. Henk Angenent, 76; 3. Kurt Wubben, 72; 4. Jan Maarten Heideman, 71; 5. Miel Rozendaal, 66. Vrouwen: 1. Danille Bekkering; 2. Janny Zonderland; 3. Henny Bok; 4. Hillie van der Wal; 5. Claudia van Heel.

Groot applaus klonk gisteravond in het Frisian Expo Centre (FEC) in Leeuwarden tijdens de algemene jaarvergadering van de 'Vereniging De Friesche Elf Steden'. De mededeling van voorzitter Henk Kroes dat commissaris der Koningin Ed Nijpels het groene licht heeft gegeven en dat de Tocht der Tochten hoe dan ook doorgaat als het ijs dik genoeg is, werd door de aanwezige leden jubelend begroet. De huwelijksdag van kroonprins Willem-Alexander, in 1985 zelf deelnemer, en zijn Máxima kan dus geen roet in het eten gooien. Het Elfstedenbestuur liet weten daar ook geen moment aan te hebben getwijfeld. De belangrijkste beslissing van de vergadering was dat vrouwen en mannen voortaan niet meer gezamenlijk van start zullen gaan.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.