De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Koude douche Fortuna
   
 

SITTARD - Fortuna Sittard kreeg gisteravond, de dag na het ontslag van coach Hans Verel, een koude douche van NACop de koop toe: 2-3. De thuisploeg was in staat de vroege achterstand recht te trekken, maar moest enkele minuten voor tijd machteloos toezien hoe Petö met een lob de bal over doelman Hesp speelde.

Het ziet ernaar uit dat Fortuna tot de winterstop niets bespaard blijft. Van enig schokeffect, beoogt door het ontslag van Verel, was geen sprake en NAC speelde keurig zijn kwaliteiten uit in de Sittardse vrieskou. Die kwaliteiten lagen bij de technische mogelijkheden en snelheid in de frontlinie. Kwaliteit, die werd ingezet waar de Fortuna-defensie het kwetsbaarste is: in het centrum. Vooral de ruimte achter de traag ogende Dirkx en Volmer was een geschikte plek om de dieptepass naar toe te sturen. Bobson en Sergio onderschepten zo'n dieptepass en binnen 20 minuten stond NAC op een geruststellende voorsprong.

De thuisclub kwam toch weer terug. Een overbodige duw van Penders in de rug van Hamming honoreerde scheidsrechter Luijten met een penalty. Volmer liet zich die kans niet ontnemen. Die duw van Penders was het zetje dat Fortuna nodig had. De ploeg speelde opeens agressiever en won veel meer duels. Ronald Hamming blijft een belangrijke goalgetter. Dat bleek na amper een uur toen hij een prima combinatie met Heering afrondde.

NAC werd zich pijnlijk bewust dat erna de 2-0 voorsprong te weinig gedaan was om de drie punten zeker te stellen. Die bewustwording zorgde nog voor veel werk voor doelman Ruud Hesp die diverse de mogelijkheid kreeg de blunder van verleden tegen FC Bosch goed te maken. Tegen de inzet van Petö evenwel was hij kansloos.

Fortuna S.- NAC 2-3 (1-2). 14. Bobson 0-1, 19. Sergio 0-2, 32. Volmer (strafschop) 1-2, 56. Hamming 2-2, 86. Petö 2-3. Scheidsrechter: Luijten. Toeschouwers: 6000. Gele kaart: Penders, Petö (NAC).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 15 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.