De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 14 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ajax 2 ziet kansen
op halve finale

   
 

AMSTERDAM - Bij Ajax 2 is instemmend gereageerd op de loting voor de kwartfinales in de Amstel Cup, die de bekersensatie koppelde aan Stormvogels/Telstar. De club uit de IJmond is de enig overgebleven vertegenwoordiger van de Gouden Gids Divisie. ,,We zijn niet kansloos", verklaarde Ajax-trainer Jan Olde Riekerink toen hij werd geconfronteerd met de loting. "We hadden niet echt een favoriete ploeg. Wel kwamen we het liefst niet uit tegen Ajax 1."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Jan Olde Riekerink (Foto: WFA LEO VOGELZANG)
De gedachten van de succesvolle trainer gaan uit naar een herhaling van het dubbelprogramma zoals dat deze week in de ArenA werd afgewerkt, want ook het eerste elftal van Ajax speelt tegen FC Groningen een thuiswedstrijd. ,,Deze avond heb ik als heel positief ervaren en ik denk ook dat de mensen in het stadion het leuk hebben gevonden."

Of de noviteit van afgelopen woensdag navolging krijgt, wordt volgens Ajax-woordvoerder Jacob Bergsma in de loop van volgende week beslist. ,,Het was een buitengewoon geslaagde avond, maar toch wil ik nog niet zeggen 'het smaakt naar meer' ", aldus de woordvoerder. ,,Er zijn zoveel factoren die een rol spelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de conditie van het veld als er twee opeenvolgende wedstrijden op worden gespeeld."

Bovendien wil Ajax het overleg met de lokale autoriteiten afwachten, want de twee mogelijke speeldata (29 en 30 januari) liggen erg dicht bij die van het in Amsterdam te voltrekken huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta (2 februari).

Wanneer in de kwartfinales alleen het tweede elftal van Ajax plaatsing voor de halve eindstrijd afdwingt, is het voor Ajax niet zomaar mogelijk het eerste daarvoor in te schakelen. Het bekerreglement schrijft voor dat een speler die in een seizoen 23 wedstrijden of meer voor het eerste elftal heeft afgewerkt, niet meer in bekerverband voor het tweede elftal uit mag komen. Als het competitieschema zonder haperen wordt afgewerkt, heeft Ajax ten tijde van de halve finales 25 competitieduels achter de rug. Spelers die bijna nooit verstek laten gaan, zoals Fred Grim, Rafael van der Vaart en Wamberto, zijn dan wellicht niet inzetbaar.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 14 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.