De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 14 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  SGP'er misbruikte
zijn dochter in
partijbureau

   
 

door Fred Soeteman HAARLEM - Ook in de burelen van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) heeft Dik N., algemeen secretaris en directeur van het partijbureau, niet met zijn vingers van zijn bloedeigen kind kunnen afblijven.

Ouderling was hij in Hoofddorp van de Gereformeerde Gemeente, en ook scriba. Maar thuis, vooral als zijn vrouw op vakantie was, op de bank of in de badkamer, en bijvoorbeeld ook wel in de auto onderweg naar oma, gaf hij zich over aan strelingen en betastingen, aan gelik en tongzoenen, die een vader noch een partijsecretaris passen.

Zo komt het althans naar voren uit de aangifte van zijn nu 20-jarige dochter Anneloes, die is vertaald in een tenlastelegging van ontucht met een minderjarige, inclusief 'seksueel binnendringen'. De Haarlemse officier van justitie mevrouw mr. B. MacLean, die al dit onreins bewezen acht, vorderde gisteren een gevangenisstraf van twee jaar.

De heer N. ontkent geenszins dat hij nogal eens ongebruikelijk lijfelijk contact heeft gehad met Anneloes. Maar dan kwam het initiatief van háár, heeft hij altijd gezegd.

Omdat ze op school werd gepest zocht ze troost bij pa, bij voorkeur als hij eventjes op de bank lag. "Ze was helemaal gek van mij. Ze trok heel sterk naar mij toe." Hij zag er geen kwaad in, want in het zeven kinderen rijke gezin waren er altijd mensen bij.

Ze kwam bovenop hem liggen. Hij liet het maar zo, hoewel moeder menigmaal eraan herinnerde: "Je bent met míj getrouwd hoor, niet met Anneloes."

Meer dan "een extra knuffel" was er van zijn kant nooit geweest, zei hij gisteren. Dochterlief trok ook wel haar T-shirtje omhoog. "Dan vroeg ze: hoe zien ze eruit? Ze probeerde ook wel te tongzoenen en legde haar borsten in mijn nek als ik achter de computer zat..."

Vader liet het meisje, zo'n veertien jaar was ze, altijd maar begaan. Hij dúrfde haar niet af te weren of terecht te wijzen, zei hij. Hij was bang haar daarmee "in de afgrond te duwen". Anneloes kende namelijk veel stemmingswisselingen. Vader vreesde dat zij, net als zijn moeder en grootvader, "zou wegzakken in een psychische ziekte". Want: "Soms zag ik zo'n blik in haar ogen..." Uitspraak: 27 december.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 14 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.