De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nederland is fiscaal
paradijs voetballer

   
 

AMSTERDAM - Nederland is voor beroepsvoetballers een belastingparadijs. Tot die conclusie komt accountants- en adviesbureau Ernst & Young na onderzoek in twaalf landen. Alleen Groot-Brittannië is vanuit fiscaal oogpunt interessanter, aldus Ernst & Young. Ons land is volgens Ernst & Young aantrekkelijk omdat profvoetballers hier over hun inkomsten relatief weinig belasting betalen. Nederland kent daarnaast een 'uniek' pensioenstelsel.

Daarbij kunnen spelers maximaal de helft van hun inkomen belastingvrij in een pensioenfonds stoppen. Als een speler zijn voetbalschoenen eenmaal aan de wilgen heeft gehangen, kan een terugval in inkomsten worden gecompenseerd door uitkeringen uit het pensioenfonds. Voor buitenlandse spelers met een beperkt contract kent ons land daarnaast tal van aantrekkelijke regelingen.

Het aantrekkelijke fiscale klimaat in Nederland betekent volgens onderzoeker Wiebe Brink níet dat spelers als Patrick Kluivert en Ronald en Frank de Boer domme jongens zijn. De drie beroepsvoetballers ruilden ons kikkerlandje in het verleden in voor dienstverbanden in het zonnige Italië en Spanje, landen echter met een veel minder vriendelijk fiscaal klimaat. "Als je daar vier tot vijf keer zo veel kunt verdienen, hou je natuurlijk veel meer over", aldus Brink, "ook al betaal je meer belasting."

Groot-Brittannië en Nederland worden op de ranglijst van voetbalvriendelijke landen gevolgd door Japan, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Denemarken is hekkensluiter, na Italië en Spanje, maar de achterhoede is hard bezig om aan die situatie een eind te maken. Zowel Spanje als Denemarken is druk doende om het Nederlandse pensioensysteem te kopiëren, constateert Ernst & Young.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.