De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nederlandse zwemtop steeds breder

Van onze zwemmedewerker

   
 

ALPHEN - Die vraag is na Sydney heel vaak gesteld en in Fukuoka leek die vraag alleen nog negatief te beantwoorden. Inmiddels lijkt er toch sprake te zijn van een kentering, nu ook zonder de aanwezigheid van het gouden duo een reeks uitstekende prestaties op de klokken kwamen tijdens de 32e editie van de NK korte baan in Alphen.

Al tijdens het eerste nummer etaleerde de 18-jarige Thomas Felten op de 400 meter vrije slag in een schitterend duel met 25-jarige routinier Martijn Zuijdweg, dat er naast de profploegen van Amsterdam en Eindhoven ook in de regio Nijmegen keihard gewerkt wordt. Het duel eindigde onbeslist in 3.54.95.

Chantal Groot viel bij de WK nog zwaar tegen, maar sinds zij zich aansloot bij TZA in Amsterdam is ook zij gegrepen door het elan bij de tweede profploeg in Nederland. Groot mag niet naar de EK in Antwerpen, maar op de 50 vrij plaatste zij zich met 25.26 wel voor de WK in het kleine bad in Moskou, begin april 2002. Haar TZA-collega Johan Kenkhuis sprintte bij de mannen naar een solide 22.28. Dat Van den Hoogenband er niet bij was, deed hem verder niets.

Opnieuw manifesteerde ook het flonkerende talent van Hinkelien Schreuder zich. De 17-jarige scholiere uit Goor bleef op de 100 meter rugslag op minder dan een seconde afstand van het Nederlands record van Starink (1.01.01), terwijl zij op de 200 wissel (2.15.63) ruim een seconde sneller was dan ooit. Het mooie voor het wat bloedarme vrouwenzwemmen in Nederland was dat haar vroegere clubgenote Ilse Kevelham nog iets beter was en zegevierde in 2.15.43.

Ook Klaas-Erik Zwering maakte een sterke indruk. De enige Philips-zwemmer, die verzaakte voor het EK in Antwerpen, herstelde zich met een prima 54.95 op de 100 meter rugslag.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.