De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 4 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Melkert wacht VVD-
toorn in ESF-debat

Van onze parlementaire redactie

   
 

HOOGEVEEN - Regeringspartij VVD zal PvdA-fractievoorzitter Melkert, oud-minister van Sociale Zaken tussen 1994 en 1998, niet sparen in het komende Kamerdebat over de Europese werkgelegenheidssubsidies.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 10kb)
Melkert
VVD-leider Dijkstal ontkent in alle toonaarden dat er tussen zijn partij en de PvdA een politiek deal is gesloten over terughoudend optreden in de bouwfraudeaffaire en daarnaast in de ESF-zaak.

"De relatie tussen ESF en de bouwfraude is er absoluut niet", zo verzekerde Dijkstal gisteravond tijdens een VVD-bijeenkomst in het Drentse Hoogeveen. De stilzwijgende afspraak zou er mogelijk uit bestaan dat de PvdA, VVD-minister Korthals (Justitie) het niet moeilijk zal maken in de bouwfraudeaffaire, terwijl de liberalen op hun beurt Melkert niet hard aanvallen in het komende ESF-debat.

Volgens Dijkstal lopen CDA en D66 "de boel te traineren" door het ESF-debat pas volgend jaar te willen houden. "Wij kunnen nu al tot een oordeel komen en zullen daarbij geen blad voor de mond nemen", aldus Dijkstal die stelt dat het bekende VVD-Kamerlid Kamp het woord zal voeren. Dijkstal vindt bovendien dat PvdA en CDA een puinhoop hebben gemaakt van de aanpak van de mogelijke bouwfraude in de bouw. Volgens de liberale voorman hebben de socialisten en de christen-democraten "een chaos" veroorzaakt met het besluit om een parlementaire enquête in te stellen. De VVD-voorman noemde het "belachelijk" dat de PvdA na de affaire-Van Gijzel snel inzette op het houden van een enquête. "Nu zitten we met de gebakken peren", aldus Dijkstal, die benadrukte dat het parlement al tot een zorgvuldige procedure had besloten.

De VVD'er verwijt PvdA en CDA "verwijtbare slordigheid" in het laatste debat over de Schipholtunnelfraude. Volgens Dijkstal stond vast dat de motie om minister Korthals in beroep te laten gaan tegen de omstreden schikking met de drie frauderende bouwbedrijven onuitvoerbaar was. "Dat hadden ze zich van tevoren moeten realiseren en onder ogen moeten zien", aldus Dijkstal die dit de PvdA-Kamerleden Van Oven, Van Gijzel en de CDA'er Leers aanrekent.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 4 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.