De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 3 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Goede beursmaand VS
   
 

AMSTERDAM - De maand november was Wall Street gunstig gestemd. De Nasdaq steeg met maar liefst 14% en de Dow Jones index met 8,6%, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam. Dit waren de grootste stijgingen in een maand sinds april en de tweede achtereenvolgende maand dat de markten hoger sloten. Beleggers en analisten gaan uit van een economisch herstel in de niet al te verre toekomst.

De meest recente cijfers nog geen aanleiding voor dit optimisme. Het bruto nationaal product is in bijna tien jaar niet zoveel gekrompen in één kwartaal. Hier staat tegenover dat de vraag naar duurzame goederen in negen jaar niet zo sterk is gestegen. Om gefundeerd de richting van de Amerikaanse economie te bepalen zullen beleggers deze week uitzien naar de economische data. Zoals iedere maand komen de belangrijkste cijfers in de eerste week van de maand uit. Het werkloosheidspercentage over de maand november wordt verwacht op 5,6 uit te komen. Dit zou opnieuw een stijging van 0,2% betekenen. Het aantal banen is waarschijnlijk gedaald met 210.000. In de maand oktober daalden deze nog met 415.000. Het gemiddelde uurloon is een aardige inflatiegraadmeter, maar vormt onder de huidige omstandigheden geen bedreiging. Het is naar verwachting met 0,2% toegenomen.

Ook de nationale index van de inkoopmanagers is een goede economische indicator. De eerste indicaties zijn 41,9% tegen 39,8% vorige maand. Een percentage onder de 50 duidt echter nog op een krimpende economie. Eenzelfde index van het district Chicago kwam vorige week uit en daalde voor de 14e achtereenvolgende maand. Behalve economische data kunnen beleggers deze maand ook de nodige winstwaarschuwingen verwachten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 3 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.