De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 1 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ronald Koeman en Ajax
vormen direct een koppel

   
 

AMSTERDAM - Laat Leo Beenhakker zijn hengel uitwerpen en hij heeft snel beet. Direct na het ontslag van Ajax-trainer Co Adriaanse beloofde de technisch-directeur van de Amsterdammers binnen 48 uur met een nieuwe trainer op de proppen te komen. De geroutineerde visser sloeg nauwelijks 24 uur later Ronald Koeman aan de haak als opvolger van Adriaanse.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 10kb)
Technisch-directeur Leo Beenhakker hoopt Ronald Koeman morgen officieel te presenteren als opvolger van de ontslagen Co Adriaanse. (Foto: dagblad de telegraaf)
Hoewel Beenhakker het akkoord met Koeman gisteren nog niet wilde bevestigen, gaf hij toe ver te zijn in de onderhandeling met een kandidaat voor Ajax voor de komende jaren. ,,Ronald Koeman past inderdaad prima in het door mij geschetste profiel van een trainer-coach zoals wij graag bij Ajax zien." Jong, toch ervaren, met een Ajax-achtergrond als speler, iemand die de complexiteit van het werken als trainer bij een topclub aankan en de huisstijl van Ajax als uitgangspunt neemt.

Bij Vitesse waren ze met stomheid geslagen. Voorzitter Jos Vaessen zei zelfs van niets te weten. Koeman wilde niet op zijn toekomst ingaan. Het enige wat hij kwijt wilde, is dat hij morgen nog op de bank zit als Vitesse op bezoek gaat bij FC Utrecht. Z'n zaakwaarnemer Ger Lagendijk hield een slag om de arm. ,,Zo'n overgang regel je niet eventjes snel per fax."

Maandag zou Ronald Koeman zijn nieuwe functie bij Ajax kunnen gaan bekleden. Beenhakker: ,,Voor de trainingen van zaterdag en zondag heb ik Leo van Veen en Peter Boeve gevraagd." Vandaag praat de technisch-directeur verder over de toekomst van het tweetal, die sterk zal afhangen van de wensen van de nieuwe hoofdtrainer. ,,Het heeft allemaal met elkaar te maken en ik hoop zondagavond het nieuwe technische plaatje rond te hebben en aan de buitenwacht te presenteren."

De stap van Ronald Koeman van Vitesse naar Ajax komt niet onverwacht, evenmin dat hij hiermee de weg afsluit voor het bondscoachschap. De 38-jarige Zaankanter heeft zijn trainerscarrière altijd zorgvuldig uitgestippeld. Na het behalen van het diploma coach betaald voetbal assisteerde hij bondscoach Guus Hiddink tijdens het WK 1998 in Frankrijk en ging daarna als assistent verder onder Louis van Gaal bij FC Barcelona. In januari 2000 lokte Karel Aalbers, toenmalig Vitesse-voorzitter, Ronald Koeman naar Arnhem. Het bleek allerminst de voorgestelde rozengeur en maneschijn, maar de trainer bleef kaarsrecht overeind in roerige Arnhemse tijden.

Koeman wilde na Vitesse aan de slag bij een nationale topclub om daarna naar FC Barcelona te gaan en zijn carrière af te sluiten als bondscoach van Oranje.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 1 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.