De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 26 september 2001  
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Nieuwsportaal
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Ron Brandsteder
na aanrijding met
alcohol in boeien

door Hens Schonewille

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (245x358, 11kb)
Tv-presentator Ron Brandsteder. (Foto: anko stoffels)
BREUKELEN - De politie heeft maandagavond tv-presentator Ron Brandsteder bij zijn woning in Breukelen in de boeien geslagen, omdat hij zich verzette toen agenten hem wilden aanhouden. De 51-jarige RTL-ster die onder invloed van alcohol verkeerde, had kort daarvoor in Amsterdam met zijn auto een aanrijding veroorzaakt en was vervolgens doorgereden naar huis. Bij het ongeluk raakte overigens niemand gewond.

Verzet

De politie wist dat de doorrijder was verdwenen richting Breukelen en ging op onderzoek uit. Bij een woning aan het Zandpad troffen agenten van het Utrechtse district Rijn & Venen de auto van de veroorzaker van het ongeval aan.

Toen zij bij de wagen stonden, kwam Ron Brandsteder naar buiten. Hij werd aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. De verdachte verzette zich nog en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau in Maarssen.

Daar leerde een blaastest dat Brandsteder anderhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Het onderzoek werd verder overgedragen aan de politie Amsterdam, die de verdachte in Maarssen ophaalde. De politie Amsterdam weigert verder ieder commentaar op de zaak. De tv-ster is inmiddels weer op vrije voeten.

Kerstborrel

Ron Brandsteder was in december vorig jaar ook al betrokken bij een ongeval. Na afloop van een kerstborrel in Amsterdam reed hij met zijn wagen in de rivier De Vecht. De quizmaster verdween met de auto onder water, maar wist zichzelf in veiligheid te brengen.

Pas de volgende dag meldde hij de politie wat er was gebeurd. Volgens Brandsteder was hij door vermoeidheid achter het stuur in slaap gevallen. De klap waarmee de wagen het water raakte had hem gewekt. Of drank een rol speelde, bleef onduidelijk.

Toen Brandsteder zich zevenenhalf uur na het incident meldde was het al te laat voor een test. De quizmaster vertelde deze krant destijds wel dat hij voor het ongeval een glas champagne en enkele glazen wijn had gedronken.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 26 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.