Bij ons werken
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Riante uitgangspositie voor FC Twente

LODZ - FC Twente heeft zich een riante uitgangspositie verworven om de tweede ronde van het UEFA Cuptoernooi te bereiken. In een akelig leeg Lodz-stadion werd Polonia Warschau door doelpunten van Roland Kollmann en Arjan van der Laan met 1-2 verslagen. Twente-trainer John van 't Schip was tevreden over het resultaat, maar niet met het vertoonde spel. "We hebben het ons hier onnodig moeilijk gemaakt.''

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 26kb)
Arjan van der Laan (links). (Foto: EPA)
FC Twente had het zich ook veel makkelijker kunnen maken door al in openingsfase afstand te nemen. Scott Booth had al in de zevende minuut de 0-1 op zijn schoen, maar diens inzet belandde op de lat. De Poolse formatie, de nummer vier in de competitie, was duidelijk zoekende naar de juiste formule om Twente aan te pakken en ontsnapte even later opnieuw toen Chris de Witte de uitkomende Liberda op zijn weg vond.

"Als we in die fase één keer scoren, dan gaat het allemaal veel makkelijker lopen", erkende de goed spelende Arjan van der Laan naderhand. Doordat de Enschedeërs, gesteund door duizend meegereisde fans, na een sterke start steeds verder terugvielen, kregen de Polen zelfs wat kleine mogelijkheden, maar Sander Boschker stond telkens op de goede plaats. Direct na rust ontsnapte FC Twente aan een achterstand toen Spira Grujic - niet voor het eerst - de fout inging, waardoor Bykouski kon uithalen. Zijn schot belandde echter op de benen van de uitkomende Boschker. Het matig spelende FC Twente kwam in de 62e minuut toch verrassend op voorsprong. Sjaak Polak gaf een hoge bal, de mee opkomende Grujic kopte door en Roland Kollmann schoot laag in: 0-1.

Van 't Schip wisselde Kollmann gelijk voor El Brazi om meer evenwicht te krijgen, omdat de Tukkers steeds verder terug werden gedrongen. Op het randje van buitenspel scoorde Arkarkiusz Bak in de 76e minuut dan toch 1-1. Twente mocht daarna niet eens mopperen dat invaller Bartosz Tarachulski twee kansen liet liggen en Bartczak een fout van Grujic verzuimde af te straffen.

Waar de thuisploeg de aanval zocht, was het FC Twente dat vijf minuten voor tijd wél scoorde. Een schot van twintig meter afstand van Arjan van der Laan betekende 1-2.

Polonia Warschau (Pol) - FC Twente 1-2 (0-0). 60. Kollmann 0-1, 76. Bak 1-1, 85. Van der Laan 1-2. Scheidsrechter: Rennie (GBr). Toeschouwers: 2.000. Gele kaart: Bak, Kaliszan, Bykowski (Polonia Warschau), Pothuizen, Van der Leegte (FC Twente).

Polonia Warschau: Liberda; Golaszewski, Dziewicki, Kaliszan en Zvirgzdauskas; Bartczak, Pawlak (66. Adamski), Bak en Ekwueme en Dabrowski (66. Moskal); Bykowski (73. Tarachulski).

FC Twente: Boschker; Hulshoff, Pothuizen, Grujic en Polak; Van der Doelen, Booth en Van der Leegte; Van der Laan, Kollmann (63. El Brazi) en De Witte (60. Heubach).