De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
Begroting 2002
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Plezier en werk hand in hand bij Davis Cup-team
   
 

AMSTERDAM - Plezier en werk gaan hand in hand bij de voorbereiding op het cruciale Davis Cup-gevecht in de halve finales tegen Frankrijk, dat vanaf vrijdag voor een bomvol Ahoy' Sportpaleis zorgt. De mannen van captain Tjerk Bogtstra werken zich overdag tijdens twee trainingen in het zweet, maar 's avonds is er ruimte voor ontspanning.

Drie goochelaars vermaakten het Levob Davis Cup-team maandagavond tijdens een etentje, waaraan ook Youp van 't Hek deelnam. Gisteravond was de hele ploeg te gast bij de voorstelling van de cabaretier in het Rotterdamse Luxortheater.

Niettemin dient Bogtstra de hersenen nog te pijnigen alvorens hij met zijn definitieve opstelling naar buiten komt. Over de dubbel lijkt geen discussie mogelijk. Na het succesvolle optreden tijdens de US Open genieten Paul Haarhuis en Sjeng Schalken de voorkeur. Voor de enkelspelen heeft de Tilburger drie troeven achter de hand. Van dat trio (Schalken, Jan Siemerink, Raemon Sluiter) dient er voor de eerste speeldag één af te vallen. "Ik ben er nog niet uit. Ze zijn er alle drie klaar voor. Morgen (vandaag, red.) hak ik de knoop door", aldus Bogtstra, die gist naar de Franse opstelling van zijn collega Guy Forget.

Normaal gesproken zouden Sébastien Grosjean en Nicolas Escudé hun opwachting in de single maken, maar eerstgenoemde is herstellende van een enkelblessure. Forget heeft Arnaud Clément als singelaar achter de hand.

Het naderende afscheid van Patrick Rafter werpt zijn schaduw vooruit in de halve finale van de Davis Cup tegen Zweden. De Australiërs willen er alles aan doen Rafter de beker te bezorgen. "We spelen de Davis Cup voor hem", aldus teamgenoot Lleyton Hewitt. "We willen dat hij de Cup pakt, want hij heeft hem twee jaar geleden moeten missen en dit is misschien zijn laatste kans."

Rafter kampte met een blessure aan de schouder toen Australië in 1999 ten koste van Frankrijk de meest prestigieuze tennisbeker voor landenteams veroverde. De tweevoudig winnaar van de US Open heeft na dit seizoen een pauze van in ieder geval een jaar aangekondigd, maar als hij het tennis niet mist, zal hij zijn loopbaan definitief beëindigen.

"Het zal straks anders worden in de Davis Cup", weet US Open-winnaar Hewitt. "Rafter is voorlopig of helemaal niet meer beschikbaar. Bovendien is Mark Philippoussis nog altijd niet fit. Er zijn niet echt jongens die hen kunnen opvolgen. Dit is de mogelijkheid om de Davis Cup nog één keer te pakken en we willen het doen voor Pat."

De winnaar van de halve finales tussen Australië en Zweden speelt in de eindstrijd tegen Nederland of Frankrijk.

De Georgiër Irakli Labadze heeft verrassend Andre Agassi uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi in Shanghai. De Amerikaan ging met 7-6, 7-5 onderuit. Agassi kwam voor het eerst in actie sinds zijn nederlaag in de kwartfinales van de US Open tegen Pete Sampras. Hij is aangedaan door de aanslagen op de Verenigde Staten, maar wilde de tragedie niet als excuus aanvoeren. "Ik ben hierheen gegaan en was klaar om te spelen. Labadze heeft indruk op mij gemaakt met zijn service. Maar het is een moeilijke tijd voor ons. Hopelijk heeft de sport een heilzame werking."

Shanghai, mannen (1 miljoen gulden), eerste ronde: Kempes (Ned) - Onada (Jap) 6-3 6-1, Bastl (Zwi) - Luxa (Tsj) 6-1 7-5, Labadze (Geo) - Agassi (VSt/1) 7-6 7-5, Schüttler (Dui/2) - Russell (VSt) 7-5 6-4, Tebbutt (Aus) - Stoliarov (Rus/6) 6-3 6-4, Terachi (Jap) - Mamiit (VSt) 3-6 6-3 6-4, Yong-il (ZKo) - Shimada (Jap) 6-4 6-4.

Tokio, vrouwen (1,4 miljoen gulden), eerste ronde: Black (Zim) - Fujiwara (Jap) 6-3 6-2, Krasnoroetskaja (Rus) - Diaz-Oliva (Arg) 6-4 6-0, Kruger (ZAf) - Molik (Aus) 7-5 3-6 6-2, Sugiyama (Jap) - Torrens Valero (Spa/8) 6-1 6-2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.