De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
Begroting 2002
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ajax-trainer Adriaanse houdt vast aan systeem
   
 

AMSTERDAM - Ajax-trainer Co Adriaanse ziet geen reden het spelsysteem dat Ajax de afgelopen weken met succes hanteerde te wijzigen ondanks de kritiek die steeds meer de kop opsteekt. Ook tegen Apollon Limassol, de Cypriotische tegenstander in de UEFA-Cup waartegen Ajax morgen in de ArenA aantreedt, zullen de klassieke links- en rechtsbuiten niet terugkeren bij de Amsterdammers.

"De belangrijkste motivatie om van systeem te veranderen is het ontbreken van de buitenspelers door blessures geweest", aldus Adriaanse. Maar dat is voor de Ajax-trainer niet de enige beweegreden geweest. "Vorig jaar hebben we in de wedstrijden tegen de topploegen veel te weinig punten gehaald en is gebleken dat we kwetsbaar zijn achterin. We moeten nu bovendien zolang mogelijk meedoen om het resultaat en dat gaat ten koste van de schoonheid."

Volgens Adriaanse is het idee voor de huidige speelwijze ingegeven door de spelersgroep waarover hij de beschikking heeft. "Vorig seizoen had ik met Wamberto maar een linksbuiten in de selectie." Ook op rechts had en heeft Adriaanse naar eigen zeggen weinig keuzemogelijkheden. "Pius Ikedia is een echte buitenspeler, maar door blessures en interlandverplichtingen nauwelijks beschikbaar, Andy van der Meyde is te wisselvallig en Cedric van der Gun is geen rechtsbuiten."

Ook nieuwkomer Mido die afgelopen zomer voor de linkerkant werd aangetrokken, komt volgens Adriaanse onvoldoende tot zijn recht in het systeem met buitenspelers. "Mido voelt zich in het centrum beduidend beter thuis dan op links." De Egyptenaar, die in de wedstrijd tegen AZ als invaller voor leven in de brouwerij zorgde, is overigens door een dijbeenblessure een twijfelgeval voor de ontmoeting met Apollon. Vandaag wordt in de ochtendtraining bekeken of Mido fit genoeg is, anders komt Mitchell Piqu bij de selectie.

In de aanloop naar het UEFA-Cup-treffen stond Ajax-trainer Co Adriaanse vooral stil bij de competitiewedstrijd tegen AZ van afgelopen weekeinde. De trainer, die enkele weken geleden zwaar onder vuur lag, voelt zich nog altijd voorwerp van onterechte kritiek. Adriaanse beschuldigde de NOS zelfs van manipulatie. "Ik heb nog nooit samenvattingen van wedstrijden gezien waarin verkeerde passes zijn opgenomen, maar waarin een kans, zoals Cristian Chivu die kreeg, ontbrak."

Volgens Adriaanse valt dit allemaal onder "het beïnvloeden van mensen", waar hij al langere tijd het slachtoffer van zou zijn. "Eerst ging het over de resultaten, nu over het spelsysteem. Straks gaat het erover dat we met te veel buitenlanders spelen of met te veel spelers op Adidas-schoenen", verwoordde Adriaanse zijn idee dat hij 'wordt gezocht'.

Twijfel aan het systeem waarvoor hij nu heeft gekozen wordt daar echter niet door gezaaid, voor Adriaanse is de discussie gesloten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.