De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
VS onder vuur
Begroting 2002
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow laat winst glippen
   
 

NEW YORK - Onzekerheid over wat de Amerikaanse regering gaat doen om de terroristische aanvallen op New York en Washington D.C. te vergelden, drukte de handel op Wall Street gisteren in het rood nadat de Amerikaanse beurzen aanvankelijk hoger van start waren gegaan.

In de eerste handelsuren brak de Dow Jones-industrial zelfs even door de 9000 punten. Maar door de politieke onzekerheid sloot de Amerikaanse beursgraadmeter toch nog 17,30 punten (oftewel 0,2%) lager op 8903,40. De Nasdaq noteerde 24,47 punten in de min (1,6%) op een slotstand van 1555,08.

Het zal nog lange tijd duren voordat alles weer normaal is op Wall Street. Gisteren werd het zakencentrum opgeschrikt door een bommelding op de grondstoffenbeurs Nymex. Een bom werd echter niet gevonden. Na meer dan een uur oponthoud kon de handel weer aanvangen. "Maar we zijn behoorlijk geschrokken", zei een handelaar.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen herstelden gisteren van de verliezen op maandag toen hun beurskoersen bijna werden gehalveerd. De ondernemingen kunnen spoedig op noodhulp van de regering-Bush rekenen. Gezamenlijk hebben ze om $24 miljard gevraagd.

Zowel American Airlines (+$2 op $20), United Airlines (+$1,49 op $18,99), Delta (+$2,28 op $22,92) als KLM-partner Northwest (+$0,49 op $12,91) sloten met winst. Vliegtuigbouwer Boeing was door de crisis in de luchtvaart echter een sterke daler met een verlies van $2,66 op $33,14.

American Express (-$2,87 op $27,38) waarschuwde gisteren dat de verwachtingen van het derde kwartaal niet gehaald zullen worden door de aanslagen van vorige week. Het gebouw van de financiële instelling staat op instorten. Citigroup (-$0,26 op $39,34) kwam met een vergelijkbare waarschuwing.

Honeywell verwacht dat de doelstellingen voor het hele jaar niet gehaald zullen worden. De toeleverancier voor onder andere de luchtvaartindustrie verloor $0,99 op $28,51. General Electric werd hierdoor ook mee omlaag getrokken. De elektronicagigant sloot $1,30 lager op $33,85.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.