De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 11 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street herstelt

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

NEW YORK - In New York wisten de beurzen gisteren duidelijk geen richting te vinden. Zowel de technologiezware Nasdaq-index als de Dow Jones-index wisselden de kleuren rood en zwart af. Uiteindelijk wisten de beurzen zich te herstellen en noteerde de schermenbeurs 7,67 punten hoger op 1695,37 punten en moest de Dow met een minimaal verlies van 0,34 punten op 9605,51 punten toch iets prijsgeven.

Even leek het erop dat beleggers door de negatieve spiraal van tegenvallende bedrijfsresultaten en negatief macro-economisch nieuws heen zouden breken. Farmacie-aandelen wisten hier het meest van te profiteren. "Bij een gemengd gestemde beurs, zijn dergelijke aandelen veilige havens", meldt een handelaar.

Pillenproducent Bristol Meyers Squibb noteert dan ook $1,94 hoger op $58,12. Ook Pfizer, de maker van het veel besproken potentieverhogende middel Viagra, wordt duurder. Het fonds noteert $1,17 in de plus op $38,17.

Deze week zal de aandacht vooral uitgaan naar de macro-economische cijfers die vrijdag worden gepresenteerd. Bij de bekendmaking van de consumentenprijsindex wordt duidelijk hoe het gesteld is met de consumptieve bestedingen die de ruggengraad vormen van de Amerikaanse economie.

Volgens verschillende economen groeit de Amerikaanse economie in de tweede helft van het jaar langzamer dan verwacht. Er wordt echter voor het einde van het jaar wel gerekend op een herstel. De National Association for Business Economics verwacht dat de economie 1,6% zal groeien, vergeleken met een eerdere verwachting van 2,0%. Voor 2002 verwacht men een groei van 2,7% waar eerder nog werd gerekend op een groei van 3,0%.

Het mediabedrijf AOL Time Warner heeft een bod uitgebracht op AT&T Broadband. Eerder hadden Cox Communications en Comcast een bod op de kabelactiviteiten uitgebracht. Het bod van AOL Time Warner zou een nieuwe biedingsronde kunnen aanwakkeren. Media-, internet- en kabelbedrijven willen voorkomen dat de AT&T in handen komt van concurrenten. AOL schiet $2,13 omhoog naar $34,41.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 11 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.