De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Huldiging topscorer Kezman
   
 

EINDHOVEN - Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard wordt Mateja Kezman vanavond gehuldigd als topscorer van het afgelopen seizoen. Uit handen van een illustere voorganger, Willy van der Kuylen, ontvangt de Joegoslaaf een bronzen trofee voor zijn 24 doelpunten in de eredivisie. Er is PSV alles aan gelegen om de vorm terug te krijgen in deze toch al cruciale maand, waarin drie wedstrijden in de Champions League gespeeld moeten worden die al beslissend kunnen zijn voor het verdere verloop van dit seizoen. Dat de concurrentie moordend is, merkte Arnold Bruggink gisteren tijdens de training. Hij maakte geen deel uit van het basisteam zoals dat tegen de reserves oefende. Gerets kiest voor Kezman en Vennegoor of Hesselink.

PSV: geblesseerd: Ooijer. Fortuna Sittard: geblesseerd: Van Barneveld, Landerl, Van Geem en Krijgsman.

NEC-Feyenoord

Met een debuterende Edwin Zoetebier in doel staat Feyenoord vanavond tegen NEC in De Goffert voor een zware generale repetitie. Woensdagavond spelen de Rotterdammers immers in De Kuip tegen Bayern München in de ouverture van de Champions League. Trainer Bert van Marwijk kan nog altijd geen beroep doen op linksback Ramon van Haaren, terwijl de aan zijn enkel geblesseerde Leonardo een onzekere factor is.

NEC: geblesseerd: Wegh en Ax. Twijfelachtig: Koning en Peters. Feyenoord: geblesseerd: Van Haaren. Twijfelachtig: Leonardo.

FC Twente-Ajax

Het Arke Stadion is stijf uitverkocht voor de confrontatie tussen koploper FC Twente en Ajax. De Enschedese coach John van 't Schip kan voor de wedstrijd over een compleet fitte selectie beschikken, vandaar dat vier spelers op de tribune plaats moeten nemen. De blessureboeg bij Ajax zit daarentegen nog vol. Acht spelers zijn niet inzetbaar, terwijl de beschikbaarheid van Tim de Cler en Mitchell Piqué zeer twijfelachtig is.

FC Twente: compleet. Ajax: geblesseerd: Pasanen, Cruz, Galasek, Van der Gun, O'Brien, Ikedia en Van der Meyde.

FC Utrecht-Groningen

Bij FC Utrecht is Tibor Dombi weer fit. De ploeg van Frans Adelaar speelt voor het eerst in de eigen Galgenwaard en wel tegen FC Groningen, waar Edwin van de Looi terug is in de selectie. Boussabon en Robben hebben gisteren de training hervat, maar staan morgen niet in de basis tegen Utrecht.

FC Utrecht: geblesseerd: Van Mol. FC Groningen: geblesseerd: Van den Herik en Krstev. Interlandverplichtingen: Hoogstrate. Disciplinair geschorst: El Idrissi. Nog niet wedstrijdfit: Boussabon en Robben.

Willem II-Den Bosch

De laatste derby tussen de twee clubs dateert uit het seizoen 1999/2000. Toen werd het 2-1 voor Willem II.

Willem II: geblesseerd: Shoukov en Martin. Interlandverplichting: Mathijssen. FC Den Bosch: compleet.

Sparta-RKC Waalwijk

Spartaan Marilia de Santana hoopt volgende week weer met de groep mee te trainen. Hij herstelt voorspoedig van zijn knie-operatie.

Sparta: geblesseerd: Marilia, Koevermans en Nieuwenburg. Twijfelachtig: Langerak, Marbus en Goossen. RKC: geblesseerd: Nwakire, Kalezic en Redan.

Roda JC-De Graafschap

Roda-trainer Jan van Dijk heeft Fatih Sonkaya gepasseerd voor een basisplaats tegen De Graafschap. Ger Senden krijgt de voorkeur, omdat Sonkaya zich na een slechte wedstrijd tegen FC Twente niet herstelde tijdens de trainingen. Gregoor van Dijk maakt zijn debuut in de basis, terwijl Vincent Lachambre zijn positie als linksback afstaat aan Garba Lawal.

Roda JC: geblesseerd: Vicelich en Tchoutang. Interlandverplichting: Colinet. De Graafschap: geblesseerd: Van der Kruis.

AZ-NAC

AZ en NAC haalden tot dusverre alleen punten in thuiswedstrijden. NAC kreeg in haar eerste uitwedstrijd met 5-0 klop bij Heerenveen, terwijl de ploeg toen al met een behoudende tactiek het veld inkwam. Benieuwd derhalve welke speelstijl Henk ten Cate tegen AZ uit de hoge hoed tovert.

AZ: geblesseerd: Robbemond, Fortes Rodriquez en Bosman. Twijfelgeval: Buskermolen, Elkhattabi, El Hadrioui en Nijkamp. NAC: geblesseerd: Doomernik, Versteeg, Steyn en Schenning.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.