De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 3 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Angst voor ontslag
neemt toe bij KPN

Van onze financiële redactie

   
 

AMSTERDAM - Bij belbedrijf KPN dreigen gedwongen ontslagen. Topman Paul Smits van het in financiële problemen geraakte telecomconcern zei dat de kans op gedwongen ontslagen gisteren 'sterk is toegenomen'. Exacte aantallen wilde hij nog niet noemen.

De uitspraak van Smits valt slecht bij de centrale ondernemingsraad van KPN. Volgens Loet Knell, voorzitter van deze raad, mag de KPN-top zeggen wat ze wil, "maar gedwongen ontslagen zijn niet aan de orde bij KPN. We zullen Smits aanspreken op de afspraken die er zijn gemaakt."

Tijdens de lopende reorganisatie die 'Vision' heet zijn inmiddels zo'n 2700 functies bij KPN komen te vervallen. De komende anderhalf jaar verdwijnen, eveneens in het kader van Vision, nog eens 5300 banen. Eén en ander moet vanaf 2003 een jaarlijkse besparing opleveren van 700 miljoen euro (ruim anderhalf miljard gulden), aldus KPN.

Tot nog toe kon het belbedrijf gedwongen ontslagen vermijden. Daarom hoefde de onderneming de afgelopen maanden ook nog geen geld opzij te zetten voor ontslagregelingen.

Financieel directeur Maarten Henderson zei gisteren bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat KPN overweegt wél voorzieningen te treffen.

AbvaKabo-bestuurder Peter Wiegman vindt het "uitermate zorgelijk" dat de KPN-top in het openbaar speculeert over gedwongen ontslagen. "Als Smits daarover uitspraken doet in de financiële wereld, verwacht ik dat hij het ook bij de vakbonden meldt."

Op initiatief van de bonden is er komende maandag spoedoverleg met de KPN-baas. "Als het echt tot gedwongen ontslagen moet komen, verwacht ik dat er maandag over wordt gesproken hoe KPN de ontslagen denkt te gaan opvangen", aldus Wiegman.

De vakbonden hebben gisteren een overleg van vier uur gehad over de gang van zaken bij KPN. Daarin zijn ze ingelicht over het mislukken van de fusiebesprekingen met Belgacom en over de kwartaalcijfers die gisteren zijn gepresenteerd. "Daaruit blijkt dat KPN ondanks de schuldenlast nog steeds een gezond bedrijf is", stelt CNV-bestuurder Bregje Bakker.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 3 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.