De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 4 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Nissan komt
gedeukt uit
de wasstraat

Van onze Haagse redactie

   
 

DEN HAAG - Bezitters van de populaire Nissan Micra en Toyota Yaris doen er goed aan hun wagen ouderwets handmatig met spons en water schoon te maken. De twee Japanse wagens, beide gewezen Auto van het Jaar (respectievelijk in 1993 en 2000), kunnen fikse blikschade oplopen in een wasstraat. De daken van de klein bemeten wagentjes blijkt door een mindere stabiliteit niet bestand tegen de druk die er in sommige wasinstallaties op wordt uitgeoefend. Dit meldt het vakblad Pompshop.

In Duitsland zijn er al zes gevallen bekend waarin de autodaken weliswaar schoon, maar ook fors ingedeukt de wasstraat verlieten. De bond van tankstation- en wasstraatondernemingen bij onze oosterburen adviseert haar leden om de Micra en Yaris te weren uit de automatische schoonmaakinstallaties.

Het wasprobleem is inmiddels bekend bij Toyota-importeur Louwman en Parqui in Raamsdonkveer. "In Nederland, waar sedert maart 1999 een kleine 26.000 Yarissen zijn verkocht, zijn nog geen schademeldingen over onze wagens binnengekomen", zo meldt zegsman G. Rozenkrans.

De firma ziet daarom geen aanleiding haar klanten te waarschuwen voor een mechanische wasbeurt. "De Duitse incidenten deden zich volgens ons voor in een wasinstallatie van een type waarvan er hier maar weinig staan. De kans op beschadiging is dan ook erg klein. We willen geen onnodige paniek veroorzaken."

Autobezitters draaien in bijna alle gevallen op voor schade in de wasstraat. Bij de ingang van de installaties hangt steevast een waarschuwing dat de exploitant niet aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die ontstaat tijdens de reinigingsbeurt van de auto.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 4 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.