De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 4 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Zwembad gaat
raddraaiers
buitensluiten

door Nathan Vos

   
 

AMSTERDAM - Het splinternieuwe Sloterparkbad in Amsterdam heeft zoveel te lijden onder terreur van jongeren, dat er op korte termijn legitimatieplicht zal worden ingevoerd.

Dagelijks wordt het bad overspoeld met hordes jongeren uit Amsterdam-West, die via een van de vele nooduitgangen illegaal naar binnen weten te dringen. Bedrijfsleider J. Veer erkent dat er aan de lopende band berovingen, diefstallen, bedreigingen, mishandelingen en gevechten "door allochtone jongeren" plaatsvinden, en geeft aan dat hij en zijn personeel "wanhopig en machteloos" zijn.

De situatie liep zo uit de hand dat de politie vorige week al besloot dat er geen vrij-zwemmen meer mag plaatsvinden, om zo "de overlast nog enigszins te reguleren". Vanwege allerlei, veelal brandveiligheidstechnische, tekortkomingen aan het "mooiste bad van Nederland" is het ondoenlijk de toestroom in de hand te houden, zo betoogt Veer, die namens eigenaar Stichting Sloterparkbad het beheer voert.

Geweld

Het personeel van het ƒ40 miljoen kostende bad is volgens hun bedrijfsleider inmiddels ernstig getraumatiseerd door al het geweld dat hen ten deel valt. "Een goedwillende badmeester kan niet op tegen een overmacht van deze jongens. Het kost steeds meer moeite om deze mensen gemotiveerd aan het werk te krijgen", klaagt Veer.

Met de stichting Sloterparkbad en de politie vindt deze week spoedoverleg plaats over de te nemen maatregelen. In ieder geval zullen de bouwhekken, waar de illegale zwembadbezoekers massaal doorheen glippen, moeten worden vervangen door een permanente afscheiding.

Het stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer zal zich vooralsnog niet bemoeien met de zaak en laat het aan het bad zelf of er een pasjessysteem moet komen. "We betreuren de situatie, dit heeft ten slotte niemand gewild toen we het bad openden", aldus een woordvoerder, die toezegde dat het stadsdeel in actie zal komen als er "ernstiger feiten" plaats vinden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 4 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.