De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 30 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Jonge sporters met
bus naar wedstrijden

door Eric de Brouwer

   
 

ROTTERDAM - De gemeente en het openbaarvervoerbedrijf RET in Rotterdam gaan bij wijze van proef een jaar lang jonge sporters uit de stad met een bus naar uitwedstrijden brengen. Het project, volgens de gemeente Rotterdam uniek in ons land, is in het leven geroepen omdat vele tientallen sportverenigingen de gemeente hebben laten weten dat zij moeite hebben om op wedstrijddagen (voornamelijk zaterdagen) voldoende wagens te regelen die jongeren naar uitwedstrijden kunnen rijden.

"Uit een onderzoek dat wij onlangs onder sportclubs in de gemeente hebben gedaan, is het probleem duidelijk naar voren gekomen. De verenigingen gaven aan dat het steeds moeilijker wordt voor teamleiders om ouders te regelen die tijd en zin hebben om hun kinderen naar uitwedstrijden te vervoeren", aldus woordvoerder M. Sijbom van de gemeente Rotterdam.

Hij vervolgt: "Uiteraard is dit een van de problemen waar amateurverenigingen mee te kampen hebben. Maar wij vinden dat we de clubs in ieder geval hiermee een steuntje in de rug moeten geven. Een sportbus lijkt ons een oplossing."

De nationale voetbalbond KNVB herkent het vervoersprobleem bij sportverenigingen in ons land. "Voor de amateurclubs valt het tegenwoordig niet mee om aan voldoende vrijwilligers te komen. En die vrijwilligers hebben zij nou juist zo hard nodig om het verenigingsleven vitaal te houden", zegt woordvoerder H. Poos.

Toegejuicht

Het initiatief van de gemeente Rotterdam om een sportbus voor de jeugd in het leven te roepen wordt door de voetbalbond, qua ledenaantallen de grootste sportbond van het land, dan ook van harte toegejuicht. "Iedereen die bereid is om zijn steentje bij te dragen, is van harte welkom."

Clubs die interesse hebben om de sportbus te boeken, moeten daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeente Rotterdam. De bus rijdt zaterdag 8 september zijn eerste rit door de stad, wanneer de pupillen van voetbalvereniging TOGR uit de deelgemeente Charlois naar hun uitwedstrijden worden gebracht.

Het experiment kost in totaal 170.000 gulden. De Rotterdamse wethouder N. Janssens van Sportzaken zegt dat er meer sportbussen voor de jeugd worden ingezet als mocht blijken dat het experiment succesvol verloopt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 30 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.