De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 30 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Zoetebier volgt Dudek op
   
 

ROTTERDAM - De overgang van Feyenoord-doelman Jurek Dudek naar Liverpool is eindelijk een feit. Gisteren bereikten de 'Reds' overeenstemming met de voor zaken in Amerika verblijvende Feyenoord-preses Jorien van den Herik. Met de transfer van de 27-jarige Dudek, die in 1997 als volstrekte nobody van de Poolse club Sokol Tychi naar De Kuip kwam, is een bedrag van ƒ17,5 miljoen gemoeid. Als vervanger van Dudek trok Feyenoord onmiddellijk Edwin Zoetebier (31) van Vitesse aan. De beoogde Hongaar Gabor Babos bleek uiteindelijk te duur. NAC vroeg bijna 12 miljoen gulden. Voor Zoetebier hoeft Feyenoord minder in de buidel te tasten: ca. ƒ7 miljoen.

Voor Jurek Dudek is daarmee een droom in vervulling gegaan. De komst van de ex-Feyenoord goalie zal door Sander Westerveld met gemengde gevoelens ontvangen worden. De tweede keeper achter Edwin van der Sar bij Oranje twijfelt er niet aan dat hij de absolute nummer een bij Liverpool blijft. Althans, dat heeft Westerveld zelf uit de mond van manager Gerard Houllier gehoord. De Fransman zwoer op de gezondheid van zijn moeder dat Westerveld voor hem eerste keus is. Of hij dat kan waarmaken is de vraag. In ieder geval krijgt Westerveld met Dudek er een geweldige concurrent bij.

Dudek zelf, die zaterdag met Polen de belangrijke WK kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen speelt, zal na het weekend met zijn zaakwaarnemer Jan de Zeeuw naar de Beatles-stad afreizen om de laatste details van zijn contract te bespreken. Op zijn beurt stuurde Liverpool de clubarts naar Warschau om Dudek te keuren. Haast in deze is geboden omdat morgen de inschrijving voor de Champions League sluit.

Zijn opvolger Edwin Zoetebier van Vitesse stond al eerder onder contract bij Feyenoord. De Volendammer speelde sporadisch, omdat Dudek aan een schitterend seizoen bezig was en dan ook niet voor niets tot Voetballer van het Jaar uitgeroepen werd. Zoetebier moet in elke geval minder opbrengen dan de beoogde Babos. Vitesse zal geen nieuwe doelman aantrekken. Het heeft in Jimmy van Fessem, Dragoslav Jevric en Bas Wijnen adequate vervangers.

Zoetebier is blij weer terug te keren naar Feyenoord. "Een topclub waar ik trouwens weinig speelde. Daarom ben ik vorig jaar ook naar Vitesse gegaan, waar ik wel bijna alle wedstrijden in doel heb gestaan."

Intussen vond er gisteren ook een spelersruil tussen Feyenoord en Excelsior plaats. Reserve-doelman Zbigniew Malkowski trekt naar Excelsior, Carlo L'Ami naar Feyenoord.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 30 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.