De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 30 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  CapiLux schrapt
arbeidsplaatsen

Van een onzer redacteuren

   
 

AMSTERDAM - Het in Amsterdam en Rotterdam gevestigde fotolaboratorium Capi-Lux Vak schrapt in de loop van dit jaar 51 banen. In totaal zijn ongeveer 135 personen werkzaam bij het bedrijf.

Volgens directielid Wouters is bij het arbeidsbureau reeds een vergunning aangevraagd. "Binnen zes tot acht weken verwachten wij goedkeuring te krijgen, waarna een inventarisatie zal plaatsvinden van de lopende contracten en overgegaan zal worden tot het ontslaan van personeel. Dit proces zal tot het eind van het jaar duren."

Het bedrijf is met een full-service vaklab en scancenter gericht op de verkoop van diensten en producten voor analoge en digitale visuele communicatie. Het hoopt met het afstoten van haar analoog-tak beter in te kunnen spelen op de verdere digitalisering in de sector. "De kernactiviteiten van ons bedrijf blijven, maar dan digitaal", aldus Wouters.

"Wij constateren op dit moment een duidelijke verschuiving van analoog naar digitaal. Als bedrijf zitten we op een kruispunt waarbij de verdeling ongeveer 50% is. De analoge verwerking van beeldmateriaal laat echter een negatieve ontwikkeling zien. Wij verlenen onze diensten echter alleen aan de professionele consument en die stapt over op digitaal", aldus Wouters.

Directeur Peelen van het Bureau Voorlichting Foto Film Video bevestigt de toename in het gebruik van digitale camera's en fototoestellen, ook onder de 'gewone' consument. "Het gebruik van analoge foto-printjes laat echter nog steeds een stijgende lijn zien. Het afgelopen jaar werden in totaal 900 miljoen foto's analoog afgedrukt, een stijging van 3% ten opzichte van het jaar daarvoor.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 30 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.