De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 30 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Slachtoffer bomaanslag
blijkt de echtgenote
van grote drugshandelaar

Van onze verslaggevers

   
 

STEENBERGEN - Het slachtoffer van de bomaanslag in Steenbergen is de echtgenote van een eerder veroordeelde drugshandelaar. Het gaat om Wim R. (51) uit Roosendaal, die in december 1998 in Utrecht werd veroordeeld tot enkele jaren celstraf wegens internationale handel in xtc-grondstoffen. Volgens het openbaar ministerie in Utrecht zat R. destijds met enkele andere verdachten achter het vervoer en de verkoop van zeven ladingen van in totaal 12.000 liter xtc-grondstoffen vanuit Hongkong naar Nederland.

R. in het het criminele milieu bekend als Willem Sigaar zou enkele maanden geleden weer zijn vrijgekomen. Omwonenden van zijn maandag zwaargewond geraakte vrouw Joke R. hebben de man echter al ruim een half jaar niet meer gezien.

Volgens de Bredase persofficier mevr. mr. M. Corten, behoort het criminele verleden van Wim R. "tot een van de aspecten die in het rechercheonderzoek naar de aanslag worden meegenomen". Justitie en politie zijn uitermate terughoudend over het verloop van de naspeuringen naar de moordpoging.

Joke R. raakte maandagmiddag zwaargewond toen een bom onder haar auto tot ontploffing kwam. Monteurs van een naburige autogarage wisten haar uit de brandende wagen te trekken.

Onder politiebewaking ligt het slachtoffer met eerste- en derdegraads brandwonden in een ziekenhuis in Bergen op Zoom. Joke R. is aanspreekbaar voor de recherche en maakt het volgens de deskundigen naar omstandigheden goed.

Omwonenden zeggen dat de vrouw juist was teruggekeerd van een reis naar Azië, zeer waarschijnlijk Thailand. Aan de buurt vertelde de Steenbergse dat zij haar echtgenoot Wim R. aldaar had bijgestaan bij 'zakelijke transacties'.

Tijdens haar afwezigheid heeft dochter Marijke in de donkerblauwe Volvo van haar moeder gereden. Dit kan van belang zijn, omdat Marijke R. zelf een soortgelijke Volvo in dezelfde kleur heeft. Beide wagens stonden altijd naast elkaar op de parkeerplaats waar de bom maandag explodeerde. Het is onduidelijk of de aanslag was gericht tegen Joke, dan wel Marijke R.

Crooswijk

De dichtbevolkte wijk Crooswijk in Rotterdam blijkt ontsnapt aan een ramp. Volgens bronnen in Rotterdam was de portiekwoning aan de Paradijslaan, waar de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) en een arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond eergisteren in actie kwamen, een tikkende tijdbom.

Tijdens de negen uur durende doorzoeking door EOD-experts zijn onder meer handgranaten en een koffer met explosieven aangetroffen. Het gaat om zeer zware springstoffen die bij een eventuele brand in de portiekwoning half Crooswijk zouden hebben weggevaagd.

De explosievenopslagplaats, vrijwel zeker toebehorend aan een Turkse criminele groepering, werd dinsdagochtend bij toeval ontdekt. De politie achtervolgde toen een auto afkomstig van hetzelfde pand. Bij het ontmantelen van een kofferbom uit de auto raakte die ochtend een EOD'er zeer ernstig gewond.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 30 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.