De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 22 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  "Van Hooijdonk
inspireert
Tomasson"

   
 

AMSTERDAM - De kop is eraf in de KPN Eredivisie. Ook de eerste cijfers in het Telesport/Staatsloterij klassement Voetballer van het Jaar zijn door de rapporteurs vergeven. Liefst twintig spelers nemen na de eerste ronde met zeven punten de eerste plaats in. Eén van hen is Jon-Dahl Tomasson van Feyenoord die in de stadsderby tegen Sparta drie keer wist te scoren, iets dat al heel lang niet was voorgekomen.

Rapporteur Henk Wery zag Tomasson in de Rotterdamse Kuip aan het werk. "Ik heb Tomasson altijd wel een goede speler gevonden. Wat me zondag tegen Sparta vooral opviel, was dat hij meer ruimte kreeg dan vorig seizoen. Dat is volgens mij te danken aan nieuwkomer Pierre van Hooijdonk, die regelmatig een dubbele dekking kreeg en als een soort van bliksemafleider diende. Bovendien was Pierre zelf intensief betrokken bij de openingstreffer van Tomasson. Een van de sterke punten van Tomasson is, dat hij een goed gevoel heeft voor de vrije ruimte en daar profiteerde hij optimaal van. Ook zijn zelfvertrouwen lijkt door de komst van Van Hooijdonk weer helemaal terug. Ze voelen elkaar uitstekend aan. Het zou mij daarom niets verwonderen als dit duo dit seizoen voor Feyenoord nog heel wat doelpunten gaat maken."

Henk Wery, die met Feyenoord ooit de Europa Cup en Wereldbeker won, wil nog wel een algemene waarschuwing maken: "Feyenoord moet ervoor waken dat er nu na één wedstrijd een soort van halleluja-stemming uitbreekt. Men moet er wel rekening mee houden dat Sparta een zwakke wedstrijd speelde. Ik denk dat er na de wedstrijd van zondag tegen Ajax meer duidelijkheid bestaat over hoe de ploeg van Bert van Marwijk er voor staat."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 22 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.