De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 22 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Reiziger maand
uitgeschakeld

   
 

BARCELONA - Michael Reiziger is ten minste een maand uitgeschakeld door een spierscheuring in de linkerhamstring. Hij mist de competitiestart in Spanje en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland op 1 september. "Dit is heel frustrerend", vertelde hij gisteren.

Afgelopen vrijdag in het oefenduel van Barcelona met Parma liep de rechterverdediger in de tiende minuut de kwetsuur op in een poging een tegenstander te tackelen. "Het was alsof ik een schop van achteren kreeg, het voelde heel gek", verzucht Reiziger. In het ziekenhuis bleek dat er een spier in het dijbeen is gescheurd.

Naast Reiziger kampt Frank de Boer met een achillespeesblessure. De kans is klein dat hij zich volgende week dinsdag in Nederland meldt voor het trainingskamp van Oranje. De verdediger, die toch al amper wedstrijdritme heeft door zijn nandrolonschorsing, ondergaat morgen en vrijdag een test, waarna hij zelf de knoop doorhakt. Marc Overmars heeft een spierverrekking. Zijn selectie voor Oranje lijkt vooralsnog niet in gevaar. Bobby Petta kan zeker niet meedoen tegen Ierland. Hij liep vorige week bij het Nederlands elftal een spierscheuring op.

Wel zijn weer beschikbaar middenvelder Paul Bosvelt van Feyenoord die in het verleden (EURO 2000) aantoonde ook als rechtsback goed uit de voeten te kunnen, terwijl linkerverdediger Arthur Numan van Glasgow Ranger ook weer wekelijks speelt. Bondscoach Louis van Gaal maakt maandag zijn selectie bekend.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 22 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.