De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 22 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Barça verder in
Champions League

   
 

AMSTERDAM - Barcelona plaatste zich zonder al teveel problemen voor de volgende ronde van de Champions League, maar de ploeg van Rexach kon nauwelijks imponeren. Na de 3-4 winst in Polen nam Barça in de return het Camp Nou met een schamele 1-0 winst op Wisla Krakau genoegen.

Zonder de geblesseerde Reiziger en Overmars en alleen met Kluivert en Cocu in de basis nam Barça de zaken aanvankelijk veel te licht op. De Polen waren veel gretiger en agressiever en Barça moest meer dan een uur lang het initiatief aan de Polen laten. Het koningstrio Rivaldo, Saviola en Kluivert, dat voor het eerst samen opereerde, is duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld. Bovendien faalde het systeem van Rexach aan alle kanten. Zonder buitenspelers liepen alle aanvallen door het centrum waar de Poolse defensie simpel de fuik kon openzetten. De gevaarlijkste man in de openingsfase was nota bene Cocu, die tot twee keer toe dicht bij een treffer was. Saviola was minder geniaal dan in zijn debuut in het Gamper-toernooi en faalde in kansrijke positie door de bal zacht in de handen van doelman Sarnat te schuiven.

Na rust begon het met de wissel van Luis Enrique voor de onberekenbare Braziliaan Rochemback, die net zoveel ballen afpikte als inleverde, meteen beter te lopen bij Barcelona. Rivaldo en Saviola waren dicht bij de openingstreffer maar de Poolse doelman Sarnat stak in grote vorm. Pas ruim een kwartier voor tijd brak Barça de score eindelijk open. Kluivert speelde Saviola aan die de bal fraai doortikte naar Luis Enrique die hard in de kruising knalde (1-0).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 22 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.