De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 22 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street zakt weg
   
 

NEW YORK - De koerswinsten die de Amerikaanse beurzen gistermiddag nog maakten, verdwenen direct nadat voorzitter Alan Greenspan van het Amerikaanse stelsel van centrale banken liet weten nog steeds geen einde te zien aan de groeivertraging van de Amerikaanse economie. Het belangrijkste rentetarief werd tegelijkertijd met een kwart procentpunt verlaagd tot het laagste punt in meer dan 7 jaar.

Greenspan ziet nog geen einde aan de reeks renteverlagingen, die dit jaar op 3 januari begon. "Zowel bedrijfswinsten als de bestedingen blijven op een zwak niveau", verklaarde de Fed in een officiële mededeling. "Daarin zien we in de komende maanden geen verbetering optreden."

Beleggers reageerden geschrokken. Op de beurzen daalden de koersen direct. Detailhandelsconcern Wal-Mart en netwerkbeheerder Cisco voerden daarbij de daling aan. Wal-Mart moest op Wall Street $1,65 prijsgeven. Een aandeel kost nu $49,94. De aandelen Cisco Systems wisselen nu voor $16,01 van eigenaar. Dat is $0,89 minder dan het slot van maandag.

De grootste daling werd echter neergezet door Microsoft. De software-gigant zag een aandeel $1,92 minder waard worden op $60,78.

De renteverlaging kon daar geen verandering in brengen. "Met een verlaging van de rente met een kwart procentpunt werd al rekening gehouden", zo verklaarde een handelaar. "Dat veranderde dus niets aan de stemming."

De Dow Jones-index verloor uiteindelijk 1,4% van zijn waarde op 10174,14 punten. De technologiegedreven Nasdaq-index moest 2,7% terug op 1831,30.

"Het was al met al een somber dagje", concludeerde een handelaar van effectenhuis Prudential Bache na afloop van de dag. "Buiten de renteverlaging, was er weinig nieuws."

Technologiebedrijf Agilent kwam nog wel met financiële resultaten naar buiten. De onderneming rapporteerde een minder hoog verlies dan verwacht. De beurskoers veerde dan ook met $0,36 op tot $26,45. Het was een van de weinige winnaars op een beursdag die beleggers het liefst zo snel mogelijk willen vergeten.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 22 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.