De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 22 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Arafat wil vredesberaad
met Peres in Berlijn

   
 

RAMALLAH - De Palestijnse leider Jasser Arafat en de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Sjimon Peres, zullen elkaar binnenkort spreken over mogelijkheden om een einde te maken aan elf maanden van geweld.

Dit bleek gisteren na gesprekken van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Joschka Fischer, met Arafat in Ramallah.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Jasser Arafat
...vredesoverleg... (Foto: REUTERS)
Arafat stelde voor de ontmoeting te laten plaatsvinden in Berlijn. Fischer leek verrast door het voorstel, en zei dat er "meer plaatsen dichterbij waren", maar toonde zich bereid als gastheer op te treden. Aangezien Arafat morgen naar China vertrekt en Peres momenteel in Boedapest verblijft, zal de ontmoeting niet voor volgende week kunnen plaatsvinden.

De Verenigde Staten, traditioneel vredestichter in het Midden-Oosten, verwelkomden de Duitse bemoeienissen. "We steunen ieder vredesinitiatief", liet veiligheidsadviseur Condoleezza Rice weten.

Fischer voerde maandag overleg met Peres en begon direct na zijn ontmoeting met Arafat aan een onderhoud met de Israëlische premier Ariel Sjaron.

Het is de tweede keer dat Fischer de rol van bemiddelaar in het Midden-Oosten op zich heeft genomen. Nadat in juni bij een zelfmoordaanslag op een discotheek in Tel Aviv 21 doden waren gevallen haalde Fischer, die de explosie vanuit zijn hotelkamer hoorde, Arafat ertoe over een staakt-het-vuren af te kondigen, waardoor Israëlische vergeldingsacties uitbleven. Aan de voorwaarden voor het staakt-het-vuren is echter nooit voldaan.

In de buurt van een politiebureau in het centrum van Jeruzalem ontplofte gisteren een bom, maar niemand raakte gewond. Elf Palestijnen raakten in de nacht van maandag op dinsdag in de Gazastrook en op de Westoever gewond door Israëlisch geweervuur. Een van de gewonden verkeert in levensgevaar. (AP/Reuters)
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 22 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.