De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 20 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  NAC breekt ban
   
 

AMSTERDAM - Voor het eerst sinds negentien jaar opende NAC het seizoen in de eredivisie met een overwinning: 1-0 tegen het nog naar zijn vorm zoekende FC Utrecht. "We hebben een heel aardig ploegje, dat tot een stunt in staat zal zijn, maar dat ook wel eens matig zal spelen", relativeerde trainer Henk ten Cate bewust de sluimerende euforie in Breda.

In de voorbereiding excelleerde NAC als nooit tevoren en het legioen sloeg prompt op hol. De start tegen FC Utrecht bevredigde qua resultaat, maar niet als kijkspel. "Het was van beide kanten ronduit slecht en saai", beaamde NAC-aanvoerder Alfred Schreuder.

Angst om meteen te verliezen verlamde ook dit duel, dat lang afstevende op 0-0. "Het was bij ons aanvallend onvoldoende. Er zat echt niet meer in dan een gelijkspel. Ik rekende daar ook op, tot we dat doelpunt weggaven", aldus Frans Adelaar, trainer van de met Europees voetbal beloonde subtopper uit de voorbije competitie.

Een wissel van Ten Cate leidde de onverwachte 1-0 in. De Bredase trainer haalde verdediger Kofi Mensah in de 61e minuut naar de kant ten gunste van de speelse middenvelder Youssouf Hersi. De jeugdige huurling van Ajax doorbrak prompt de status-quo. Met een slimme steekpass loodste hij ook in de 73e minuut spits Glen Salmon door de Utrechtse defensie (1-0).

De thuisclub had hoe dan ook meer recht op de zege dan de bezoekende partij. "Een verdiende overwinning van het collectief", loofde Ten Cate zijn danig verjongde ploeg. "We zijn kwalitatief een stuk sterker geworden. Niet alleen in de breedte, maar vooral in de basis", zo doelde de trainer van NAC onder meer op de Hongaarse alleskunner Tamas Petö, de pas 18-jarige debutant Levi Risamasu (ex-Feyenoord) en de dartele dribbelaar Kevin Bobson. "Als Feher is hersteld, beschikken we misschien wel over het beste middenveld in Nederland. En Bobson kan uitgroeien tot een van de beste linksbuitens in de eredivisie."

Ondanks alle complimenten weigerde Ten Cate met opzet een mogelijke eindklassering voor NAC te voorspellen. "Ik pin deze ploeg niet vast aan een bepaalde plaats. We moeten realistisch blijven. Het is een heel jonge ploeg die nog heel wisselvallig kan zijn. Dat hoort bij de leeftijd. De jonge jongens krijgen van mij de vrijheid om fouten te maken", aldus Ten Cate, die met een grapje nog even wilde terugkomen op de vliegende start van NAC. "We zijn wel al twee punten uitgelopen op PSV."

NAC - FC Utrecht 1-0 (0-0). 73. Salmon 1-0. Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 14.000. Gele kaart: Mensah (NAC), Van der Ree (FC Utrecht).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 20 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.