De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 20 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Voor tweede keer lange-afstandskampioen zwemmen
Edith van Dijk
pakt wereldbeker

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - "Ik heb mezelf enorm verbaasd", vertelde Edith van Dijk die in het Macedonische Ohrid voor de tweede keer in successie de wereldbeker lange-afstandzwemmen won. "Vooral omdat ik zoveel kracht had. Later hoorde ik van zowel vriend als vijand dat ze me absoluut niet konden volgen. Dat gaf me een nog lekkerder gevoel". De Nederlandse was de snelste in een race over 30 kilometer en werd daardoor in het algemeen klassement onbereikbaar voor haar enig overgebleven concurrente Kamrau.

De Duitse, die in Macedonië als tweede eindigde, moest ruim een halve minuut toegeven op Van Dijk. De derde plaats was voor de Bulgaarse Moralijeva. Ze was veertig seconden langzamer dan de Nederlandse winnares.Van Dijk stelde haar uiteindelijke zege in de wereldbeker op imponerende wijze veilig.

De race van de vrouwen begon tegelijkertijd met die van de mannen. Van Dijk zwom heel lang met de kopgroep van haar mannelijke collega's mee. Uiteindelijk moest ze nog geen twee minuten toegeven op de Bulgaarse winnaar Stoichev. "Ik heb zelfs nog een keer geprobeerd te ontsnappen, maar dat was een brug te ver", aldus de trotse Wognumse die vorig jaar in deze wedstrijd als zevende was geëindigd. In totaal greep Van Dijk twee keer de wereldbeker en won ze dit jaar zes wedstrijden, allemaal in het buitenland. "Volgende week zwem ik nog een 10 kilometerwedstrijd bij de Docklands in Londen en dan is het voor mij vakantie. Ik ga lekker mijn huis op orde brengen in Wognum en neem daar goed de tijd voor. Volgend jaar heb ik twee doelen. Eerst het EK in Berlijn/Potsdam en in november het WK in Egypte bij Sharm el-Sheik".




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 20 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.