De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 11 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Onzichtbare Griek
laat zich
weer eens zien

   
 

AMSTERDAM - Zijn olympische titel op de 200 meter betekende vorig jaar een verrassing van jewelste. In Edmonton, bij de WK atletiek, kwam de overwinning van de Griek Konstadinos Kedéris, mede door de afwezigheid van de geblesseerden Maurice Greene en Ato Boldon, minder onverwacht. Met zijn winnende tijd (20,04 seconden) hield hij ruim over op de concurrentie.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
Konstandinos Kederis. (Foto: AP)
De prestaties van Kedéris worden binnen de atletiekwereld met de nodige argwaan bekeken. Bij Grands Prix in Europa laat hij zijn gezicht zelden zien. Zelf werd de sprinter nooit betrapt op doping, maar de man die sinds twee jaar als zijn coach geldt, Christon Tzekos, beschikt daarentegen wel over een strafblad. In 1997 was Tzekos betrokken bij een spraakmakend dopingincident. Bij een trainingskamp van Griekse atleten in Dortmund werd het gezelschap getrakteerd op een bezoekje van een IAAF-dopingcontroleur. Terwijl de vier aanwezige atleten zich razendsnel uit de voeten maakten en nog geen half uur later ook bij hun hotel hadden uitgecheckt, drukten twee Griekse begeleiders de controleur met zijn rug tegen een paal, schudden hem stevig door elkaar en dreigden met een aframmeling. Eén van de twee was Tzekos. De IAAF zag af van sancties tegen de atleten in kwestie. Daarentegen werd Tzekos voor twee jaar geschorst. Pas sinds het voorjaar van 1999 mag hij zijn ambt weer uitvoeren.

Op de persconferentie werd na de 200 meter - tot ergernis van Tzekos - gevraagd hoe vaak Kedéris dit seizoen 'out-of-competition' was getest. Drie keer, luidde het antwoord. "En telkens negatief", voegde Tzekos er uit eigen beweging aan toe.

Gert-Jan Liefers plaatste zich met een vijfde plaats en een tijd van 3.37,37 voor de halve finale van de 1500 meter. De 22-jarige Arnhemmer liep in de snelste serie de zesde tijd van de 24 halve finalisten.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 11 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.