De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 11 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Dramatisch einde vakantie Amsterdams paar
Huis leeggeroofd, oppas spoorloos

door Patricia Boon

   
 

AMSTERDAM - Terug van een vakantie naar Sri Lanka vond het echtpaar Boyce uit Amsterdam hun hele huis leeggeroofd en zag het er uit alsof het een tijd lang door junks was bewoond. Van huisoppas Rifka L.,van te voren uitgebreid gescreend, ontbreekt al twaalf dagen elk spoor.

Grondig

"De dieven zijn zeer grondig te werk gegaan", aldus de Engelsman John Boyce, cellist in het Nederlands Philharmonisch Orkest. "Al het familiezilver is weg evenals twee tv's en video's en drie violen met een gezamenlijke waarde van rond de 32.000 gulden." Ook ontbreken een antieke, grote klok en alle opnamen van de cellist.

John Boyce en zijn vrouw Anne zijn ten einde raad. Niet alleen omdat de diefstal hen beroofd van hun plannen om volgend jaar met pensioen te gaan, maar ook omdat ze zich zorgen maken over de verdwijning van Rifka L.

De vrouw, "rond de 25 en onder meer werkzaam in een café", was het echtpaar aangeraden door een buurman. Ook Johns dochter kende haar. Jaren geleden werkte ze samen met Rifka's moeder en was ze wel eens de babysit van Rifka. "Een heel lief persoon", verzekerde ze haar vader. Dat was ook de indruk van het stel.

Kennismaking

"Voordat we haar ons huis voor drie maanden toevertrouwden, is ze hier drie avonden geweest. We wilden zien of ze met onze papegaai om kon gaan, omdat die een speciale verzorging nodig heeft. Ook wilden we nader kennis met haar maken", legt Anne uit.

Rifka maakte een goede indruk. Anne: "Ze was netjes, welbespraakt en had goede manieren. Ze was wel een beetje naïef."

Toen Rifka tijdens de vakantie naar Sri Lanka belde met de mededeling dat er in het pand was ingebroken bij een buurman en dat ze het slot op de voordeur zou veranderen, wist het echtpaar Boyce zeker dat het een goede keuze had gemaakt.

Hoe anders het uitpakte bleek toen ze begin deze maand weer thuiskwamen. "Overal lagen sigaretten, cocaïne, heroïne en crack. De bedden waren beslapen, de stekker was uit de vriezer gehaald waardoor het in de keuken krioelde van de maden en alle handdoeken waren gebruikt. Alles was vies, op het bad na."

Vreemd

Het schone bad vindt het echtpaar Boyce maar vreemd. "Waarom is dat schoon, terwijl alles zo vies was? Wat is er met Rifka gebeurd?" vraagt Anne zich af.

"Al haar spullen liggen hier nog, haar bankpas, kleren en medicijnen. Ze heeft de ziekte van Crohn. Ook haar kat is nog bij ons. Het laatste levensteken dat van haar is vernomen is een telefoontje naar haar broer - maandag 30 juli - waarin ze hem meedeelde dat ze over een half uurtje langs zou komen om een motorhelm op te halen. Dat is het laatste wat van haar is vernomen."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 11 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.