De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 11 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kabouter Plop zet Nederland op zijn kop
Carnavalskraker goed voor goud

door Geert-Jan Bergers

   
 

DEN HAAG - De Kabouterdans verovert in snel tempo ons land. Het liedje uit de televisieserie Kabouter Plop is momenteel het meest opgehaalde gsm-deuntje. Ook op bruiloften en partijen, in zwembaden en discotheken gaat het publiek uit zijn dak zodra de eerste tonen van de kaskraker te horen zijn.

"Als we met de Kabouterdans beginnen, zit het hele bad tjokvol", vertelt Twan Huijskens van recreatiebad De Roerdomp in Roermond. De Kabouterdans werd er ingevoerd op aanraden van een medewerker, die nu gehuld in kabouterpak op de springplank meerdere malen per dag de danspasjes uitvoert.

"Het lied wordt uit volle borst meegezongen. 'Wanneer gaan we weer 'ploppen'?' is hier sinds kort de meest gestelde vraag." Het Limburgse zwembad begon de dans als aardigheid voor de kleintjes. Maar ook de ouderen doen massaal mee. Dagelijks swingen tussen 200 tot 500 mensen in het water mee met de Kabouterdans.

"De activiteit is vergelijkbaar met aquajogging. Na de zomervakantie gaan we het uitbreiden met andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld apenkooien", aldus Huijskens.

Ook in Rotterdam bij de Baja Beachclub springt het pesoneel op de bar en danst mee zodra de Kabouterdans wordt gedraaid. "Dat is meestal rond een uur of elf 's avonds en om drie uur 's nachts. Dan gaan er 400 man uit hun dak", vertelt medewerkster Petra van de Laar, die het populaire nummer een maand geleden op haar gsm heeft gedownload.

Ook in de kinderopvangcentra in ons land is de Kabouterdans een ware happening geworden. "We dansen er heel veel met de kinderen op. Ze willen graag kaboutertje spelen en puntmutsen maken", zegt peuterleidster Maaike den Ouden van kindercentrum Knotz in Delft.

De single werd met carnaval gelanceerd en is sindsdien bezig aan een onstuitbare opmars. Platenmaatschappij Mercury in Hilversum meldt dat het nummer inmiddels goed is voor goud. Van het album 'Tien Plop Toppers' zijn al 40.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

De cd-single gaat volgens de platenmaatschappij ditzelfde aantal evenaren. Aanstaande maandag komt een nieuwe single uit van Kabouter Plop onder de titel 'Lalala'. "Dat is ook een absolute hit", aldus woordvoerder André Lucas.

De Kabouterdans is gecomponeerd door Johan van den Eede uit België. Het nummer was bedoeld voor kinderen van 1 tot 6 jaar. "Een absolute feestplaat, het zit in de top van de langst genoteerde platen en wordt zelfs bij mij thuis grijs gedraaid", is ook de conclusie van Michel Admiraal van de Mega Top 100 in Hilversum.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 11 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.