De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Stinga naar Steaua
   
 

BOEKAREST - Ovidiu Stinga verruilt PSV voor Steaua Boekarest in Roemenië. De 28-jarige middenvelder stapt transfervrij over en tekent voor twee jaar. In Eindhoven werd Stinga tijdens zijn verblijf van 4,5 jaar veel geplaagd door blessures.

De UEFA heeft het beroep van de Israëlische club Maccabi Haifa tegen uitschakeling in de Champions League afgewezen. De Europese bond strafte Haifa onlangs reglementair wegens het inzetten van een geschorste speler. In plaats van de Israëlische club speelt nu het Finse Haka Valkeakoski morgen tegen het Engelse Liverpool in de derde voorronde van de Champions League. De Finnen, die in de tweede ronde werden uitgeschakeld door Maccabi Haifa, spelen eerst thuis. Haifa ging na de eerste zege van 1-0 in de tweede wedstrijd (4-0 winst) tegen Haka in de fout door de geschorste Walid Badeer te laten spelen. De UEFA zette het resultaat van de return daarop reglementair om in een 0-3-nederlaag voor Haifa.

Na een periode van drie maanden waarin hij geen doelpunt maakte, heeft de Braziliaanse spits Romario in de Braziliaanse voetbalcompetitie zijn oude gewoonte opgepakt. De voormalig voetballer van onder meer PSV en Barcelona scoorde voor zijn club Vasco da Gama vier maal in de met 7-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Guarani. Twee van de vier doelpunten die Romario voor zijn ploeg maakte, kwamen voort uit strafschoppen. Omdat hij al zo lang niet had gescoord, werd Romario onlangs niet uitgenodigd voor het nationale elftal. Dat speelt op 15 augustus zonder de 35-jarige vedette een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay.

Rot-Weiss Oberhausen, uitkomend in de tweede klasse van het Duits voetbal, heeft al na de tweede speelronde trainer Gerhard Kleppinger ontslagen. In een verklaring stelde de club sinds enige maanden geen sportieve verbetering meer te hebben geconstateerd. Succes was er evenmin.Abonneezender Canal+ behoudt de komende vier jaar de uitzendrechten van rechtsreekse verslagen van competitiewedstrijden van Feyenoord. Beide partijen zijn daarover uiteindelijk tot overeenstemming gekomen. De onderhandelingen met de Rotterdammers duurden aanzienlijk langer dan die met Ajax en PSV, waarmee Canal+ al enige tijd geleden afspraken heeft gemaakt.

De drie Nederlandse topclubs gaan overigens samen met de zender de mogelijkheden onderzoeken voor pay-per-view, waarbij een abonnee alleen betaalt voor wedstrijden die hij ook daadwerkelijk bekijkt. Canal+ hoopt deze service vanaf volgend jaar aan te bieden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.