De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Arveladze mag weer aan de bak
   
 

AMSTERDAM - Trainer Co Adriaanse heeft van de Ajax-directie toestemming gekregen morgen in de voorronde van de Champions League tegen Celtic gebruik te maken van de diensten van Shota Arveladze. De besprekingen over het tussentijds verlengen van het contract van de Georgische spits zijn zodanig vlot getrokken afgelopen weekeinde, dat directeur voetbal Leo Beenhakker en algemeen directeur Arie van Eijden het niet langer noodzakelijk achtten om Arveladze buiten het elftal te houden. "Na Celtic gaan we verder praten en hopelijk resulteert het in witte rook", verklaarde Beenhakker, die de maatregel echter opnieuw van kracht laat worden als beide partijen echt op dood spoor komen te zitten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Shota Arveladze en trainer Co Adriaanse. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
Volgens de technisch-directeur heeft de huidige directie, inclusief directeur betaald voetbal Co Adriaanse, zich geconformeerd aan bestuursbeleid uit recent verleden. Wijs geworden nadat Patrick Kluivert, Edgar Davids, Winston Bogarde en Michael Reiziger aan het einde van hun contract gratis de wijk namen naar AC Milan. "Als spelers niet bereid zijn langer bij ons te blijven, heeft het geen zin ze nog langer op te stellen. Vandaar onze actie naar Arveladze toe, hoewel het me als voetballiefhebber veel pijn deed", vertelde Beenhakker. "Helaas is de verzakelijking zover doorgeslagen in het voetbal, maar daar zijn niet alleen de clubs debet aan, ook de spelers. Je denkt toch niet dat wij een speler kunnen houden, ondanks een doorlopende contract, die per se naar zijn droomclub elders in Europa wil."

In de huidige voetbalwereld is een zaak als Arveladze een voorbeeld van de spanning die aan de oppervlakte komt tussen de sportieve en financiële belangen voor een club als Ajax. "Overigens onderhandelen we al maanden met Arveladze, maar bleef de ruimte tussen vraag en aanbod te groot. Alhoewel wij hem een betere aanbieding hebben gedaan als wat hij nu verdient. Wij kunnen het naar andere spelers toe niet maken onze salarisnorm te overschrijden."

Ondanks alle discussies en gespartel van een Europarlementariër denkt de directie van Ajax er niet aan het gevoerde beleid bij te stellen. Beenhakker: "Ik heb in de hele discussie nog geen enkel argument gehoord waardoor het gevoerde beleid op de helling moet. Wel heb ik me dood geërgerd aan die parlementariër. De verkiezingen komen eraan en dan denkt zo iemand even gemakkelijk te scoren. Die meneer van de VVD gaat toch niet de opstelling voor Co maken, of wel soms?"

Trainer Adriaanse is blij met de gewijzigde situatie: "Niet alleen omdat Shota een hele prettige jongen is, goed in de groep ligt vanwege z'n humor en sociale intelligentie, maar vooral omdat ik met hem erbij als speler veel meer mogelijkheden heb. Niet voor niets scoorde hij vorig seizoen achttien maal en maakte hij deze voorbereiding een goede indruk. Normaal spelen alleen sportieve gronden een rol, maar bij een club moet je ook weleens rekening houden met andere factoren, bijvoorbeeld vanwege beleid. Ik kan dat begrijpen als ik m'n pet van directeur betaald voetbal opzet en heb daarom gehandeld volgens de wensen van de directie." Inmiddels blijft de toekomst van Richard Witschge ongewis. Alaves wil de middenvelder huren, maar weigeren hem het salaris te geven wat hij in Amsterdam verdient. Neemt Ajax het verschil niet voor zijn rekening dan vertrekt de ex-international het liefst naar satellietclub Haarlem.

Ferdi Vierklau heeft het zover niet laten komen. Hij maakte op een toernooi in Portugal met Ajax 2 een goede beurt en vertrok gisteren als achttiende man met de A-selectie naar Callantsoog ter voorbereiding op het duel tegen Celtic. Zeker afwezig zijn: Tomás Galásek, John O'Brien, Mitchell Piqué en Tim de Cler met blessures terwijl Wamberto is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart vorig seizoen tegen Lausanne Sports.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.