De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Intel zet
beurs VS lager

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Intel trok de effectenbeurzen in New York gisteren omlaag. Berichten dat de Amerikaanse chipgigant aan het einde van deze maand een prijsoorlog zal ontketenen, zorgden op Wall Street voor een negatieve stemming. Daardoor sloten de beurzen evenals vrijdag met verlies. De Dow Jones noteerde 111,47 punten (ofwel 1,1%) lager op een slotstand van 10.401,31. De Nasdaq verloor 32,07 punten (1,6%) op 2034,26 punten.

Volgens analist Dan Niles (Lehman Brothers) gaat Intel de al gaande prijzenslag op de markt voor computerprocessoren binnenkort waarschijnlijk verhevigen om marktaandeel terug te winnen van concurrent Advanced Micro Devices (AMD). Dat is slecht nieuws voor de chipsector, waar net werd gehoopt op een sprankje licht aan het einde van de tunnel na een lange tijd van afzwakkende groei.

Zakenbank Salomon Smith Barney verlaagde gisteren zijn winsttaxaties voor Intel. Volgens een Salomon-analist valt de seizoensmatige opleving van de vraag in het derde kwartaal dit jaar tegen. Potentiële kopers zouden liever nog even wachten tot het nieuwe besturingssysteem Windows XP verkrijgbaar is. Intel sloot $1,40 lager op $30,28. AMD liet $1,63 liggen op $17,62.

Gisteren werd bekend dat mediabedrijf Echostar een overnamebod van $32,3 miljard heeft uitgebracht op Hughes Electronics, de op één na grootste aanbieder van satelliettelevisie. Echostar sloot $1,65 in de min op $28,79. Verder heeft Global Airlines een bod van $1,8 miljard uitgebracht op US Airways. De koers van US Airways vloog $0,87 omhoog op $17,75.

Voorbeurs was er opwinding op Wall Street over een vermeende 'crash-waarschuwing' van Dresdner Kleinwort Wasserstein. Een Dresdner-analist zou zijn klanten hebben gewaarschuwd voor een koersval van 20% op de Amerikaanse effectenbeurzen na bekendmaking vanmiddag van de laatste productiecijfers. Die zouden volgens hem uitwijzen de economische groei in de VS is weggevaagd. Dresdner ontkende gisteren in de loop van de dag echter dat een van zijn medewerkers heeft gesproken van een crash.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.