De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Palestijnen weigeren over te gaan tot arrestatie

Van onze correspondent

   
 

TEL AVIV - De Palestijnse autoriteit weigert in te gaan op de eis van Israël zeven militante Palestijnen te arresteren, die staan op de zogenaamde 'most-wanted-lijst' die de regering Sjaron heeft gepubliceerd.

Overigens zegt Israël de Palestijnen een veel langere lijst met zo'n honderd namen te hebben gegeven van Palestijnen die ze achter de tralies willen zien.

De Palestijnen vinden dat Israël zelf eerst maar eens zo'n 50 kolonisten moet aanhouden die volgens hen "terroristen en moordenaars" zijn. Woordvoerder Jasser Abed Rabbo zegt dat er Israëlische 'doodseskaders' actief zijn die jacht maken op Palestijnen. Ze worden, volgens hem, gevormd door gewapende kolonisten die steun krijgen van het Israëlische leger.

Israël heeft aangekondigd dat als de zeven niet worden opgepakt, ze een Israëlisch doel zullen vormen. Volgens de Palestijnen heeft Israël al 60 Palestijnse 'activisten' uit de weg geruimd sinds de start van de Al-Aksa Intifada vorig jaar september. De regering Sjaron rechtvaardigt deze werkwijze waar veel internationale kritiek op is door te stellen dat dit een zelfverdedigingvorm is die terroristische aanslagen voorkomt.

De vader van één van de drie door de pro-Iraanse Hezbollah-beweging gekidnapte Israëlische soldaten heeft gisteren samen met wat demonstranten het kantoor van het Rode Kruis in Israël bestormd. Haim Avraham eist van het Rode Kruis een antwoord op de vraag of zijn zoon Benny nog in leven is. Het Rode Kruis wordt verweten te weinig te doen om achter het lot van zijn zoon en de twee andere gekidnapte soldaten te komen. Na een gesprek met een staffunctionaris vertrokken de demonstranten weer.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.