De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Gezondheid Margaret schokt Britten op verjaardag Queen Mum

Van onze correspondent

   
 

LONDEN - De opluchting was groot dat de Britse koningin-moeder afgelopen zaterdag voor haar Londense paleis Clarence House na haar ziekenhuisopname toch haar 101e verjaardag vierde, maar iedereen schrok van de verschijning van haar zieke jongste dochter prinses Margaret.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 10kb)
Prinses Margaret. (Foto: EPA)
De zus van koningin Elizabeth zat in een rolstoel met een deken over haar benen en had haar linkerarm in een zwachtel. Over haar opgezwollen gezicht droeg prinses Margaret een enorme zwarte zonnebril. Paleisbediende William Tallon moest haar rechterarm omhoog doen om haar naar het 7000 koppige publiek te laten zwaaien. Voor iedereen was duidelijk dat de prinses nog lang niet is hersteld van de beroertes waardoor zij drie maanden geleden werd getroffen.

De Queen Mum daarentegen nam met een glimlach duizenden felicitaties in ontvangst. Het was nauwelijks merkbaar dat zij twee dagen daarvoor nog in het ziekenhuis lag voor een acht uur durende behandeling wegens bloedarmoede. Opgewekt als altijd begroette zij de belangstellenden die haar toezongen en gelukwensten.

Toen een aantal militairen voorbij marcheerden en zij geschenken van kinderen in ontvangst nam, leek zij tweemaal kort haar evenwicht te verliezen. Zij hervond zichzelf snel en weigerde koppig gebruik te maken van een stoel die voor haar was klaargezet.

De koningin-moeder, die van 1936 tot de dood van haar man George VI in 1952 koningin was, stapte nadat zij cadeaus in ontvangst had genomen in een golfwagentje om daarmee langs de wachtende menigte te rijden om nog meer handen te schudden. De 's ochtends uit het ziekenhuis ontslagen prins Charles woonde de festiviteiten eveneens bij. "Ik voel me goed", zei hij met een verwijzing naar zijn ongelukkige val van een paard tijdens het spelen van polo.

Zaterdagavond woonden de Queen Mum en vele andere leden van het koninklijk huis een balletvoorstelling bij in het Royal Opera House in Covent Garden. De rest van de maand zal de zij grotendeels in Schotland doorbrengen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.