De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Gruwelijke steekpartij
Rotterdam: 3 doden

door Eric de Brouwer

   
 

ROTTERDAM - Een gruwelijke steekpartij in een woning aan de Catharinastraat in de Rotterdamse wijk Kralingen heeft gisteravond aan drie mensen het leven gekost. Het drama voltrok zich in de benedenwoning van een kleine flat. Daar brak volgens woordvoerder G. de Jong van de Rotterdamse politie rond 20.30 uur een knallende ruzie uit tussen meerdere mensen. De onenigheid ontaardde in een steekpartij, waarbij uiteindelijk twee mannen en een vrouw het leven lieten. De vermoedelijke dader was gisteravond nog voortvluchtig.

Twee van hen waren op het moment dat gealarmeerde agenten in het huis arriveerden al aan hun ernstige steekverwondingen bezweken.

Medewerkers van de GGD vonden vervolgens in de nabijgelegen Ommoordsestraat nog een zwaargewonde op de weg. Deze man had kennelijk nog kans gezien om de plek des onheils, ondanks zijn steekwonden, te voet te ontvluchten. Hij zakte echter op straat in elkaar. De man werd in allerijl naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed kort na aankomst aan zijn verwondingen.

Over de aanleiding van de ruzie tastte de politie rond middernacht nog volledig in het duister. Ook kon zij nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers.

Voor de buurtbewoners is overigens wel duidelijk wie de slachtoffers zijn van het gruwelijke misdrijf. Zij menen dat de personen die levenloos in het huis werden gevonden, een vader en diens dochter moeten zijn. De slachtoffers zouden Rotterdammers van Surinaamse afkomst zijn.

De circa 55-jarige Rudy, conciërge van een Rotterdamse school, leefde al tientallen jaren in de buurt. "Rudy was een hele aardige en rustige man. Nooit had iemand problemen met hem", zeggen de omwonenden. "Het is wel heel raar dat we Rudy straks nooit meer zien. Iedereen kende hem."

Een van hen vertelt dat de dochter van Rudy na haar scheiding bijna dagelijks bij haar vader over de vloer kwam. De buurtbewoner vermoedt zelfs dat de vrouw, die tussen 25 en 30 jaar oud zou zijn, haar intrek in de woning aan de Catharinastraat had genomen.

Het derde dodelijke slachtoffer was bij de buurtbewoners niet bekend.

De politie zette direct na de vondst van de lijken de straten rond het horrorhuis af, zodat de technische recherche ongestoord aan het sporenonderzoek kon beginnen. Ongeveer vijf getuigen zijn door Rotterdamse rechercheurs voor een verhoor meegenomen naar het politiebureau.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.