De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Snelle evacuatie van 800 gasten
Gewonde bij brand
v.d.Valk Akersloot

door Eric van Staten

   
 

AKERSLOOT - Ruim 800 gasten van hotel Akersloot in Akersloot hebben gisteravond het restaurant in allerijl moeten verlaten nadat er brand was uitgebroken in een opslagruimte op de vierde etage. Ook de hotelkamers, waarin 100 gasten verbleven, werden geëvacueerd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 33kb)
Op veilige afstand kijken geschrokken personeelsleden naar de verrichtingen van brandweer en hulpdiensten.
Een personeelslid, een zestienjarige serveerster, werd met longklachten in het Rode Kruis-ziekenhuis in Beverwijk opgenomen. Drie medewerkers werden ter plaatse door de GG&GD behandeld.

De brand werd omstreeks 20.00 uur ontdekt door een gast die op het terras zat te dineren en plotseling rook uit het dak van Van der Valk zag komen. Eigenaar Ben van der Valk spoedde zich onmiddellijk met een medewerker naar de vierde etage waar de brand woedde, die vermoedelijk was ontstaan in een technische installatie van de airco.

Blussen

"We hebben met een brandslang geprobeerd de vlammen te blussen, maar door ernstige rookontwikkeling moesten we ons snel terugtrekken", aldus Ben van der Vlam, op wiens kleding de rooksporen nog duidelijk zichtbaar waren. Volgens burgemeester Cornelisse van de gemeente Akersloot heeft het evacuatieplan goed gewerkt en hebben alle hotel- en restaurantgasten zonder problemen Van der Valk verlaten.

Veel restaurantgasten die al hadden gegeten, renden zonder te betalen de zaak uit. Omdat alle hotelkamers vol rook stonden, moesten de gasten elders ondergebracht worden. "We gaan proberen de mensen naar de vestiging bij Schiphol onder te brengen", aldus Ben van der Valk, die gisteravond nog geen idee had van de omvang van de schade.

"Ik stond onder de douche toen er plotseling op de deur van onze hotelkamer werd geklopt", vertelt dokter Heipert. De Israëliër staat twee uur na het uitbreken van de brand met zijn vrouw en drie kinderen te blauwbekken bij de ingang van het parkeerterrein, omdat het hotel waarin hij sinds woensdag verblijft met zijn gezin nog niet is vrijgegeven.

"We hebben slechts een T-shirt kunnen aantrekken en zijn naar buiten gerend. Van de leiding van het Van der Valk-concern hebben we nog niets gehoord. Waar we moeten slapen, is een raadsel. Al onze spullen liggen nog op onze kamer."

Jimmy van Rompu, de oud-clubarts van voetbalclub AZ staat met zijn vrouw eveneens bij de ingang van het hotelterrein te wachten. "We zaten in de lounge aan een heerlijk glaasje wijn en hadden net salades besteld, toen we naar buiten moesten. Helaas kunnen we nu niet naar huis, omdat onze autosleutels nog op het tafeltje in de lounge liggen."

Bij de bestrijding van de brand waren brandweermensen uit de korpsen regio Kennemerland betrokken. Ook werd de blushelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten ingezet. Om 21.15 uur werd het sein brand meester gegeven.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.