De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 18 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Geen Nederlanders naar het Britse Open Golf
Tiger Woods bezorgt US PGA Tour miljardendeal
   
 

NEW YORK - De golftour van de US PGA heeft de televisierechten van 2003 tot 2006 verkocht aan zeven Amerikaanse zendgemachtigden voor het bedrag van 2,2 miljard gulden. Dat is een verhoging met 45 procent in vergelijking met de huidige overeenkomst. De groei is grotendeels te danken aan Tiger Woods. De kijkcijfers stijgen gemiddeld met 50 procent als Woods van de partij is. Als hij kanshebber op de eindzege is, verdubbelen de kijkcijfers.

De miljardendeal zal invloed hebben op het prijzengeld. Toernooien met een beurs van 12,5 miljoen gulden zullen gemeengoed worden vanaf 2003. Momenteel is The Players Championship, een van de vier majors, het hoogst gedoteerde toernooi met 15 miljoen gulden aan prijzengeld.

Tiger Woods wordt door de Engelse bookmakers trouwens de meeste kans toegedicht om de British Open te winnen deze week. Wanneer een gokker vier pond op de Amerikaan zet, krijgt hij er slechts negen voor terug wanneer Woods het toernooi wint. Hij zal geen tegenstand ondervinden van zijn landgenoot Paul Azinger, die zich met griep heeft afgemeld.

Niet de eerste afmelding omdat eerder diens landgenoten Hal Sutton, Lee Janzen, Kirk Triplett en Notah Begay zich teruggetrokken. De Duitser Bernard Langer beslist op het laatst moment of hij deelneemt. Langer, die een week na het Brits Open een van de trekpleisters van het Dutch Open in Noordwijk is, kampt met een rugkwetsuur.

Titelverdediger en nummer één van de wereld, Woods, hoeft overigens geen Nederlandse concurrentie te dulden als hij morgen in het Engelse Lytham and St. Annes afslaat voor het 130e Brits Open. Maarten Lafeber en Chris van der Velde struikelden allebei in de finale-kwalificatieronde. Lafeber speelde op Fairhaven en moest negen slagen onder par spelen. Dit lukte niet. Van der Velde was na de eerste ronde op Southport al min of meer uitgeschakeld.

Tot de gelukkigen, die wel een startbewijs veroverde, behoorde wel de Belg Nicolas Vanhootegem en de Fransman Jean Vandevelde. De laatste vergooide twee jaar geleden op Carnoustie in Schotland de titel in het Brits Open op de laatste hole, waarna de Schot Paul Lawrie zegevierde.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 18 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.