De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 18 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Cees Priem in dopingzaak veroordeeld

door Raymond Kerckhoffs

   
 

REIMS - Cees Priem, Andrei Michailov en Jan Moors hebben gisteren onmiddellijk na de zware voorwaardelijke straffen die zij kregen opgelegd hoger beroep aangetekend. De advocaten van het TVM-trio zullen binnen tien dagen beslissen of ook daadwerkelijk verder wordt geprocedeerd.

Oud-ploegleider Priem kreeg van de rechtbank in Reims achttien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd en een boete van omgerekend 27.000 gulden, de Russische ploegarts Michailov twaalf maanden en 20.000 gulden, verzorger Moors zes maanden en 3.000 gulden boete.

Volgens de Franse rechters heeft de openbaar aanklager voldoende hard kunnen maken dat de drie in 1998 bij de Nederlandse wielerploeg een dopingnetwerk in stand hielden, hoewel er in feite maar één hard bewijs was: de vondst bij TVM van 104 ampullen epo.

Cees Priem reageerde gelaten op de uitspraak. "Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen", aldus de Zeeuw in het paleis van justitie van Reims. "Jan, Andrei en ik verdienden vrijspraak en die hebben we niet gekregen. Maar iedereen moet zich ooit hierboven verantwoorden, ook die zogenaamde onafhankelijke rechters. Dan zal blijken dat zij fout zaten."

Oud-verzorger Jan Moors: "Dit is heel bitter, ik kan er geen vrede mee hebben dat wij na een rammelend proces zwaarder worden gestraft dan de hoofdrolspelers in de Festina-affaire."

Cees Priem werkt ondanks de veroordeling aan een terugkeer in het peloton. Voor de Zweedse multinational Dymo onderzoekt hij de mogelijkheden van een een nieuwe ploeg die volgend jaar al een grote ronde moet gaan rijden. "Winst, ooit, in een Tour-etappe, dat wordt mijn ultieme eerherstel", aldus Priem.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 18 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.