De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 18 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Niet doorgaan transfer Aerts grote tegenvaller
Jaar van overleven
voor FC Den Bosch

door Jeroen Kapteijns

   
 

DEN BOSCH - Aan de vooravond van wat een loodzwaar seizoen belooft te worden, heeft FC Den Bosch de enige nieuwkomer in de KPN Eredivisie meteen een forse klap geïncasseerd. De overgang van doelman Maikel Aerts naar Wolverhampton Wanderers is stukgelopen, terwijl de kampioen van de eerste divisie de opbrengst van die transfer wilde aanwenden voor het verder eredivisie-waardig maken van de selectie. Acute stress dus in de hoofdstad van Noord-Brabant.

Het mislukken van de transfer in een zo laat stadium is voor zowel Aerts als FC Den Bosch een grote strop. De doelman zag eerder al een overgang naar Sheffield Wednesday niet doorgaan en FC Den Bosch had al op zijn vertrek ingespeeld door van Royal Antwerp FC keeper Kris Mampaey aan te trekken.

Over het waarom van de mislukking hebben de betrokkenen verschillende gedachten. FC Den Bosch-voorzitter Bert Kersten: "De clubs waren eruit. De knelpunten zaten tussen Aerts en Wolverhampton Wanderers." Vanuit dat oogpunt bezien is het opvallend dat Kersten nogmaals in gesprek wil treden met de Engelse eerste-divisieclub. "Later deze week zitten we nog met de Wolves aan tafel om te redden wat er te redden valt. Want het is duidelijk dat wij het geld hard nodig hebben", aldus de preses.

Bij SP International, het bureau van John Linse dat de zaken van Aerts behartigt, denken ze wat anders over de kwestie. Han Kuipers, die als woordvoerder optreedt: "De deal is wat Maikel betreft helemaal rond. Die jongen heeft zijn handtekening al gezet. Nu de transfer dan toch niet doorgaat, is die jongen enorm teleurgesteld." Geluiden vanuit Engeland dat een probleem bij de medische keuring toch de blokkade vormt, ontkracht Kuipers. "Met de hand op mijn hart, dat is niet zo."

Kuipers is pessimistisch over de afloop. "Ik heb niet de indruk dat het goed komt." Heel begrijpelijk, want inmiddels heeft Wolverhampton doelman Stephen Bywater van West Ham United gecontracteerd. Weliswaar voor slechts drie maanden, maar toch.

Bij FC Den Bosch werkt technisch-directeur Arnold Scholten ondanks alles stug door aan de versterking van de selectie. "We zijn nog niet compleet. Het is onze wens om er in ieder geval één speler, maar liefst twee spelers bij te krijgen." De voormalige middenvelder zoekt naar een linksback en een centrale verdediger. Waar het geld voor deze versterkingen nu vandaan moet komen, is onduidelijk.

De invulling van aanval en middenveld is wél al naar de zin van de debuterende trainer Wiljan Vloet. "Ik ben honderd procent tevreden met de spelers die we hebben", aldus de trainer, die onder meer spits Fabian de Freitas, rechtsback Rick Plum en vleugelspeler Billy Maximiano zag komen en behalve Scholten alleen Rob Wielaert zag gaan.

Vorig seizoen, bij het bekend worden van zijn aanstelling, kreeg Vloet een hele storm over zich heen omdat hij niet kan bogen op een indrukwekkende carrière als speler. "Wanneer ben je een praktijktrainer?" vraagt Vloet zich zuchtend af. "Ben je dat als je twintig jaar trainer bent geweest of ben je dat alleen als je daarvoor nog eens vijftien jaar hebt gevoetbald?"

Vloet laat zijn ploeg dit seizoen anders spelen dan een jaar eerder. "We gaan heel realistisch voetbal spelen, resultaatgericht. Het pakken van punten staat voorop." En dus verruilt FC Den Bosch het 4-3-3 voor 4-4-2 en gaat de club met twee controlerende middenvelders spelen. Op de flanken moeten de aanvallers Maximiano en Mourad Mhizrat ook heel wat verdedigend werk op gaan knappen. Mghizratkan er wel mee leven. "Het zal anders moeten dan in de eerste divisie. We gaan op de counter spelen, want we zijn niet langer de baas."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 18 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.